Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 30. april 2001 kl 19.30 Spillerom: på Voss

Spillerom: på Voss


NRK2 mandag 30. april kl 19.30
Spillerom: på Voss (1:2)

Vossajazzens festivalkomponist

I to programmer presenterer Knut Borge noe av det beste fra årets Vossajazz. I kveldens \"Spillerom\" møter vi sangeren og komponisten Eldbjørg Raknes.

Eldbjørg Raknes hadde komponert bestillingsverket på årets festival, \"Til Iris\", og var med på framføringen i Voss idrettshall tidligere i måneden. På samme dag for et år siden kom Raknes? førstefødte Iris til verden - det er med andre ord snakk om et dobbelt opus!

Til urframføringen valgte odelsjenta fra Midsund i Romsdal sine medmusikanter i \"Tingeling\": pianist Christian Wallumrød, gitarist og vokalist Nils Olav Johansen og trommeslager Per Oddvar Johansen. Lyddesignen står Asle Karstad for, en veteran innen faget som har produsert mange av bestillingsverkene på Vossajazz tidligere år. Marianne Thallaug Wedset står for lysdesign.

Gjennom hele karrieren (\"Kvitretten\", \"Søyr\", \"ESE\", \"Tingeling\") har Eldbjørg Raknes arbeidet med gode tekster av både engelskspråklige og norske forfattere. Komposisjonen og tekstene i \"Iris\" utgjør en integrert helhet som ensemblet har arbeidet mer over lang tid. Det er snakk om et prosessorientert verk der improvisasjon er et sentralt element. Medlemmene i \"Tingeling\" har alle bakgrunn fra jazzlinja ved konservatoriet i Trondheim.

NRK2 mandag kl 19.30
Blir også sendt 10. juni (NRK1)

Egenprodusert opptak
Programleder Knut Borge
Prosjektleder Tone Winje
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23.04 74 57 (steinar.dahl@nrk.no)

Bilde
Eldbjørg Raknes - opphavskvinne til årets bestillingsverk på Vossajazz, \"Til Iris\". (Foto: C.F. Wesenberg)