Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. juni 2004 kl 19.30 Ut i naturens hage: Grønn glede

Gress på taket

Mette Stensholt Schau er programleder for
Mette Stensholt Schau er programleder for "Grønn glede" (Foto: Jan Ingar Hansen)
Du syns kanskje du har mer enn nok med plenen, verandakassene og et bed eller to? Andre får aldri nok av det grønne. Denne gangen blir det besøk hos en familie som har gress på taket av huset, og som gjerne vil ha det samme på garasjen.

Torvtak må vedlikeholdes og stelles hvert eneste år, så det er ikke bare å kaste jord og frø på taket. Det skal vannes, og gresset må slås en gang i blant. Men fint blir det! I programmet får du se hvordan du fikser et gammelt torvtak som har sett bedre dager, og hvordan du planlegger og setter i gang med å lage et nytt torvtak.

Grønn Glede-gartner Dag Arneson har med seg noen planter som egner seg på taket. Takløk ble for eksempel plantet på taket fordi man trodde plantens spisse blader kunne avverge lynnedslag.

Om serien
For tredje år på rad er programleder Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson i gang med hageserien "Grønn glede". Radio og internett er på banen som vanlig, og NRKs distriktskontorer bidrar med innslag i hvert program.

"Grønn glede" har sendinger i radioens "Nitimen" hver tirsdag. Det vil de holde på med til Reiseradioen starter 12. juni. På nettsiden www.nrk.no/hage blir det fortløpende lagt ut bilder, lyd og klipp fra tv. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner om hjelp.

Egenprodusert hageserie av Ut i naturen-redaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Prosjektleder: Jan Ingar Hansen, tlf: 97 51 06 32
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83