Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. november 2011 kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land

Hva er egentlig norsk matkultur?


Programleder Hans Olav Brenner jakter videre på folk og fenomener som har endret norsk kultur. I kveldens program tar Brenner med seg Ingrid Espelid Hovig på kokkeshow anno 2011, for å se akrobatikkartister og kokker som kliner med en drag queen.

Tidene har forandret seg. Og liker Ingrid det hun ser? med sin Volvo Amazon fra 1966 tar Brenner oss med på et roadmovie-eventyr i det dypeste av Norge.

Om serien
Programleder Hans Olav Brenner skal, gjennom seks episoder, jakte på folk og fenomener som har endret norsk kultur i løpet av de siste 45 årene. Selv beskriver han serien slik: Vi skal finne ut hva som er i ferd med å skje i norsk kultur. Vi skal få folk til å ta i bruk banneord i gleden over å ha oppdaget noe nytt. I et program fokuserer vi på matkultur, i et annet på kulturlandskapet som gror igjen.

På sin vei gjennom Norge blir det alt fra kokkeshow med Ingrid Espelid Hovig til lukeparkering med Kåre Willoch. Vi skal også se på bygde-Norges fremtid, kunsten ingen ville ha, og hvordan man tar en eksamen i gudstjeneste.

Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner, hans.olav.brenner@nrk.no
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice: info@nrk.no tlf: 815 65 900