Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 4. februar 2004 kl 20.35 Presidenten

Presidenten kaller på styrkene

President Bartlet tar tøffe tak. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet tar tøffe tak. (Foto: Warner Bros.)
Det er kvelden før Joshia Bartlet skal innsettes i sin andre presidentperiode, men voldsscenene i republikken Kundu er så omfattende at Det hvite hus nå dropper arbeidet med innsettelsestalen. I stedet tar presidenten de nødvendige skritt for å sette i gang en historisk militær operasjon.

Mellom 3 000 og 7 000 skal være drept blant sivilbefolkningen i Kundu, og tallene ventes å stige. 500 amerikanske misjonærer er i all hast evakuert fra landet. Med mindre USA straks intervenerer, kommer titusener av kundunesiske barn og deres foreldre til å miste livet.

Tøffe grep
President Bartlet kaller sammen staben og forteller at han har satt den 82. luftbårne divisjon, den 101. jagerfly-skvadron og en enhet fra den amerikanske marine i beredskap. Hensikten er å bruke styrkene i Kundu for å stanse voldsutgytelsene der.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: "Inauguration Part II: Over There "
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBCs nettsider 
  • Warner Bros.