Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. juli 2007 kl 19.30 Grønn glede

En sommer er over

Bente Tveitan (bak t.h) kan glede seg over en helt ny hage. Her er hun sammen med sine gode hjelpere Heine Hågensen (bak), snekker Ola og hans sønner Mikkel og Ludvig,  samt programleder Mette. (Foto: NRK)
Bente Tveitan (bak t.h) kan glede seg over en helt ny hage. Her er hun sammen med sine gode hjelpere Heine Hågensen (bak), snekker Ola og hans sønner Mikkel og Ludvig, samt programleder Mette. (Foto: NRK)
Ti uker, to dager i uka og hjelp fra folk med ulike spesialfelt; "Grønn glede"s adopterte hage har gått fra å være en ruin med masse sniler, til en oase som kan nytes både via munnen og øyet. Denne uka er det over.

Bente Tveitan kan nå si farvel til gjengen som har jobbet i hos henne denne sommeren. Endelig er hagen bare hennes!

- Dette har vært så morsomt, sier Bente og vi tror henne, for hagen er blitt noe helt annet enn det vi kom til første gang i august i fjor.

Brakk armen
Heine Hågensen har hatt ansvaret for å utvikle hagen. Den skulle ha nye planter som ikke krevde for mye stell, en uteplass og noe å spise. – Heine har stått på og virkelig lagt hjerte sitt i dette prosjektet, sier programleder Mette Stensholt Schau.

Først nå avslører hun at den nye gartneren faktisk brakk armen to uker før innspillingen av årets serie satte i gang. Hva gjør man når gartneren som skal grave ut tonnevis med jord, har en brukket arm og helst skal gå med fatle mesteparten av sommer? - Helsevesenet trådte til og ordnet med en operasjon i stedet for gips. Dermed har han vært i gang hele tiden. Det har gått fint, selv om han har måttet holde armen mer i ro enn det han normalt er i stand til, sier Mette.

Gode hjelpere
I løpet av sommeren har "Grønn glede" hatt besøk av både snekker Ola, steinmannen Jostein og folk med kompetanse på belysning og automatisk vanning.

Og programleder Mette takker for seg med en anbefaling til seerne om å hjelpe hverandre med sine hager. Det går dobbelt så fort og er mye hyggeligere!

Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no


LENKER
  • Les mer