Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. november 2004 kl 23.10 Lydverket

Humoristisk i Lydverket

Mona B. Riise er programleder i Lydverket. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Mona B. Riise er programleder i Lydverket. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveldens program hyller Lydverket Spinal Tap. Det blir også en tur innom den ville og gale Duplexfestivalen. Ellers ser vi på hip hops voldsomme interesse for sketsjer, og ikke minst blir Norges morsomste band om dagen sjekket ut; Snuten!

Kultfilmen "This is Spinal Tap" har vært pensum for rockeband i 20 år, og brukes fremdeles som en hyppig referanse blant folk i musikkmiljøer. "Mockumentaryen" om det fiktive puddelrockbandet Spinal Tap tar alle rockeklisjeene på kornet, og er opphavet til en egen rockehumor. Faller du av når folk tuller med trommiser som eksploderer og forsterkere som går ad dundas? Da må du se Lydverkets lille innføring i Spinal Tap.

Duplex
I denne temasendingen om blandingen av humor og musikk blir det først og fremst både underbuksehumor og hvitevarehumor med Bare Egil, Kristopher Schau og alle kompisene i Duplex- kollektivet.

Lydverket var med da band som Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Bare Egil Band, Black Debbath, The Cumshots og ca 60 andre band, med stort sett de samme medlemmene, sørget for at et tusentalls trøndere fikk en festlig aften på Samfundet i Trondheim tidligere i høst.

De fleste Duplexbandene har nemlig i løpet av de siste 15 årene forsøkt å koble humor og musikk sammen - med varierende hell, og til både glede, sinne og likegyldighet fra det norske folk. Å blande humor og musikk kan for øvrig også være direkte skadelig og i reportasjen fra Trondheim får du blant annet se "Bare" Egil Hegerberg bli såret av pyroeffekter og kunstsnø på scenen.

Skits
For utenforstående har det alltid vært litt forunderlig dette med hip hoppernes trang til å spille inn masse sketsjer eller skits på platene sine. Derfor har Lydverket sett nærmere på dette fenomenet, og blant annet snakket med "Dansken" i Klovner i Kamp og den amerikanske superstjernen Chingy, samt filmet våre egne nye hip-\ hopstjerner Jaa9 og Onkl P når de lager skits i studio.

Snuten
I denne sendingen får Mona også besøk av Ivar Winther fra den svært så komiske, men like fullt musikalsk kompetente gruppa Snuten. Med en merkelig kombinasjon av fengende elektrofunk og temmelig spesielle tekster om alt i fra "Bajs i fittan " til "Hug the police", gir bandet miksede signaler om hvorvidt de er et seriøst prosjekt eller bare et tulleband. Vi håper på en oppklarende samtale om tankene bak dette bandet som seiler opp som høstens morsomste norske overraskelse.

Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer