Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. januar 2003 kl 17.15 Helt Malena!

Malena Ernman - svensk mezzo-mirakel

Den svenske mezzo-sopranen Malena Ernman og Kringkastingsorkestrets dirigent Ingar Bergby (NRK-foto: Ole Kaland)
Den svenske mezzo-sopranen Malena Ernman og Kringkastingsorkestrets dirigent Ingar Bergby (NRK-foto: Ole Kaland)
Sangsolisten med Kringkastingsorkestret, den 31-årige svenske mezzo-sopranen Malena Ernman, er forholdsvis ukjent for det norsk publikum. Første gang hun opptrådte for et stort norsk publikum var under årets sommerkonsert i Holmenkollen, men hun er i løpet av kort blitt ettertraktet på flere av verdens store scener.

Malena Ernman er kjent for å trollbinde sitt publikum, både med sin særegne stemme og sin helt spesielle utstråling. Bare 28 år gammel sang hun den krevende tittelrollen i ”Carmen” på Stockholmsoperaen. Hun slo igjennom i 1998, med en spektakulær tolkning av Kaja i Sven-David Sandströms ”Staden”, og i fjor høst debuterte hun som musikalartist, som Sally Bowles i ”Cabaret” på Dramaten i Stockholm. I april var hun i Oslo og holdt konsert med Vertavo-kvartetten, og i juni var hun altså solist med Oslo Filharmoniske Orkester i Holmenkollen.

I studio med Kringkastingsorkestret synger hun musikk av Mozart og Gershwin. I tillegg står både ”Cabaret” og tonsatte dikt av Edith Södergran på repertoaret.

Egenprodusert musikkprogram
Prosjektleder Anne Røthing
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83