Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. mars 1999 kl 20.35 I Hummels vold

I Hummels vold (ttv)


NRK1 fredag 26. mars kl 20.35
I Hummels vold

Allsidige Trond-Viggo

Læreren, legen, moromannen og skuespilleren Trond-Viggo Torgersen har rukket mye i sitt liv. Men så begynte han også tidlig. Allerede som toåring ble han forlovet med barnehagevenninnen Mette Neslein...
Hilde Hummelvoll har invitert Trond-Viggo Torgersen til studio i kveld for et tilbakeblikk på hans karriere. Den allsidige mannen, som i dag er strategisk planlegger i NRK, har rukket utrolig mye. Han har vært involvert i 26 NRK-programserier, jobbet ved både Den Norske Opera og Den Nationale Scene i Bergen, skrevet tre bøker og gitt ut eller deltatt på syv plater.
Villbass i barnehagen
Barndomsvenninnen Mette Neslein forteller at hun har kjent Trond-Viggo siden hun var to år. Hun lurte ham til å tro at man måtte male tissen sin med neglelakk for å bli forlovet. Og det ville jo Trond-Viggo. Moren måtte fjerne neglelakken med neglelakkfjerner og det var visstnok smertefullt. Han var også en villbass i barnehagen på Smestad og ble stadig kalt inn til Tomm Murstad.

Kreativ og oppfinnsom
Som liten var Trond-Viggo svært kreativ og oppfinnsom og begynte med leikarring i 6-7- årsalderen etter eget ønske. Han hjalp lærerinnen med å rette stiler, spilte piano og blokkfløyte, gikk steppkurs og satte opp flere skolerevyer og russerevy. I gymnastiden var han med i en norsk gruppe av \"Up with people\" som het \"Sing Out\". Etterhvert ble det medisinstudier, men først jobbet han som pleiemedhjelper, miljøterapeut og lærervikar for å samle poeng. Han tok også grunnfag pedagogikk på Universitetet i Oslo.

Hallo i NRK
Veien til NRK gikk via Hallotjenesten. Trond-Viggo måtte tjene penger under medisinstudiene. Hans første oppdrag var å introdusere 17. maisendingen i 1975. Etter dette fikk han jobben med å introduserer barne-TV på lørdager, blant annet sammen med Kristin Johnson. Så kom han over til Barne-og ungdomsavdelingen og lagde etterhvert serien \"Kroppen\", \"Nesten voksen\" og \"Resten av livet\". Torgersen er også kjent for sine mange rollefigurer, blant andre \"Vaktmester\'n\".
Trond-Viggo Torgersen var barneombud fra 1989 til 1996. Da ble han hentet til NRK2 for å være med på å bygge opp kanalen.
NRK1 fredag kl. 20.35

Bilde (via Scanpix/Internett/Data-TV)
Allsidige Trond-Viggo Torgersen er gjest hos Hilde Hummelvoll. (Foto: Rune Lønn-Arnesen).

Egenprodusert fra Underholdningsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Hilde Hummelvoll
Ved Siss Kvamme og Gitte Calmeyer