Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. november 2002 kl 23.40 Nattkino: Nattkino: Lottomillionæren

Humørfylt komedie om alles drøm


 
 
 De to vennene Michael (David Kelly) og Jackie (Ian Bannon) legger en plan for å få tak i den store lotto-gevinsten…
De to vennene Michael (David Kelly) og Jackie (Ian Bannon) legger en plan for å få tak i den store lotto-gevinsten…
En av de største overraskelsene på filmfestivalen i Cannes i 1998 var en lun og varm britisk komedie, ”Lottomillionæren”. Med godhjertet lureri vil en liten landsby dele en eierløs lotto-gevinst på over 80 millioner. Dette er en film som garantert setter deg i godt humør.

Hver eneste lørdagskveld setter Jackie O’Shea (Ian Bannon) seg ned for å sjekke ukens lotto-trekning. En dag finner han ut at en fra hans egen landsby på sørspissen av Irland har vunnet toppgevinsten. Sammen med sin gamle nabo og venn Michael O’Sullivan (David Kelly) blir han enig om at de skal oppspore vinneren, og kanskje dele litt på jackpotten.

Etter en rekke feilspor finner de ut at vinneren er Ned Devine. Problemet er bare at Ned sitter død i sengen, med et stort smil om munnen, og med lottokupongen i hånden. Ned har ingen familie, så gevinsten vil ikke bli hevet – med mindre noen andre kan utgi seg for å være Ned. Jackie og Michael bestemmer seg for at en av dem skal late som om de er vinneren, men de er slett ikke sikre på om de tør.

Akkurat da dukker representanten for Lotto opp, og valget gir seg selv. Men for å få opplegget i havn, trenger de hjelp fra hele landsbyen. Det som senere utspiller seg, blir omtrent like dramatisk som å vinne i lotto. En lotto-komedie er ikke helt som andre komedier…

Britisk spillefilm fra 1998
Regi og manus: Kirk Jones
Originaltittel: ”Waking Ned Devine”
I rollene Ian Bannon, David Kelly, Fionnula Flanagan, Susan Lynch og James Nesbitt.
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83