Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. februar 2001 kl 20.20 Norge rundt

Norge rundt (ttv)

NRK1 fredag 16. januar kl 20.20
Norge rundt

Verdensborger tar oss Norge Rundt

Det er en bereist og allsidig reporter som overtar stafettpinnen som programleder i Norge Rundt i kveld. Hans Petter Reppe (44) kommer fra Vestfold, men vokste opp i Oslo og New York. Han har vært ansatt i NRK siden 1985.

Før han kom til NRK var han i Dagbladet og i Nordisk Tidende, \"verdens største norske avis i USA\" i Brooklyn, New York. Han seilte også tre år i utenriksfart på Det karibiske havet, Sør-Amerika og USA.

Hans Petter Reppe har laget flere innslag til Norge Rundt, men han har aldri vært programleder på fjernsyn. Det er derfor med skrekkblandet fryd han går til oppgaven.

- Det å overta etter Jon Skien blir som å hoppe etter Bjørn Wirkola, tror Hans Petter Reppe.

Norge Rundts nye programleder spiller litt gitar og synger til hobbybruk. - Men det blir ingen reprise på Skiens \"Release me\", forsikrer Reppe.

Seiling er den store lidenskapen, og Hans Petter Reppe har en mahogny-seilbåt fra 1918 som brukes mye i Vestfold-skjærgården om sommeren.

Lur pendler
I Norge Rundt i kveld skal vi blant andre møte Norges lureste pendler, Øyvind Tollefsen fra Hokksund. I Oslo arbeider han i forlag, og til og fra Hokksund jobber han som konduktør i NSB. Noen lurere?

Raymond Dalen i NRK Buskerud har laget innslaget om den smarte pendleren.

Distriktenes magasin
Få NRK- programmer kan skryte av lengre fartstid og større popularitet enn \"Norge rundt\". Helt siden 2. oktober 1976 har tonene fra Norsk Dans nr. 2 av Edvard Grieg kalt folk til fjernsynsapparatene og den forundringspakken \"Norge rundt\" er. Så innarbeidet er programmet blitt at det inngår i svært mange menneskers helgeritualer.

Reportasjene i Norge rundt lages av NRKs 17 distriktskontorer. Også programlederjobben går på omgang mellom distriktskontorene. Denne lokale forankringen gir programmet en nærhet og en ekthet som mange tydeligvis setter stor pris på.

NRK1 fredag kl 20.20

Magasinprogram fra NRK Hordaland
Redaksjonsleder: Elin Helgheim
Programleder: Hans Petter Reppe
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilde
Programleder er Hans Petter Reppe fra NRKs distriktskontor i Vestfold. (Foto: NRK)