Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. desember 2013 kl 20.15 Monsen og hundene

Lars Monsen og hundene er tilbake!


Lars Monsen har satt av seks år av livet sitt for å bli verdens beste hundekjører. Han vil vinne verdens lengste hundeløp, Iditarod i Alaska, som er på over 1800 kilometer. NRK og regissør Håvard Jenssen skal følge Monsen hver jul fram til deltakelsen.

I løpet av seks år skal Lars Monsen bygge opp et godt og balansert hundespann, et velfungerende støtteapparat og ikke minst seg selv, både psykisk og fysisk, til å lede et spann fram til seier. Men han har en lang vei å gå.

Nådde målet, men ble syk
Målet for julen 2012 var å bli blant de ti beste hundekjørerne i Norge. 2012-sesongen endte bra konkurransemessig med en 10.plass i Finnmarksløpet, som er det lengste og tøffeste hundeløpet i Norge. Men så ble Lars Monsen syk.

Etter en lang runde i helsesystemet gikk han til en privatklinikk og fikk påvist Borreliose ved et laboratorium i Tyskland. Han ble satt på en kontroversiell penicillinkur, og det gjorde at han helsemessig ble bedre. Men ved sesongstart 2013 var han fortsatt ikke frisk.

Første episode, sesong 2
Under oppkjøringen til løpsesongen 2013 innser Lars motvillig at han må kvitte seg med Browney, hans beste og mest erfarne lederhund. Han må dermed jobbe frem nye lederhunder. Trine og Lars feirer jul ute i skogen sammen med hundene. Like før starten av løpsesongen viser blodprøvene at Lars fortsatt ikke er frisk. De korte løpene greier han fint, men Femundløpet på 600 kilometer blir en test på hvordan Monsen og hundene ligger an. Han har ikke utsatt kroppen for liknende prøvelser på et helt år.

De to første programmene i serien «Monsen og hundene» ble sendt julen 2012. I desember 2013 sendes det tre nye episoder på NRK1.

Norsk dokumentarserie, produsert av NRK 2013
Med: Lars Monsen, 22 hunder, Trine Rein, Elin Berntsen, Ole-Johnny Myhrvold og flere.
Foto og regi: Håvard Jenssen
Prosjektleder: Eirik Sandberg Ingstad
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 23 04 70 00