Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. desember 2006 kl 23.15 Den skjønne linje

Svimlende tider: Engelsk 80-tall

Ung og lovende i Thatchers England – Nick Guest (Dan Stevens, i midten) er hovedperson i BBC-serien
Ung og lovende i Thatchers England – Nick Guest (Dan Stevens, i midten) er hovedperson i BBC-serien "Den skjønne linje". (Foto: BBC)
Det er klart for en ny, sterk britisk dramaserie der vi skal til et nytelsessykt Storbritannia på 1980-tallet. Thatchers regjering styrer landet, og handlingen i serien foregår i den øvre middelklasse. Kjærlighet, sex, penger og politikk motiverer hovedpersonene, og det hele er sett gjennom øynene til en ung, homoseksuell mann.

Den høythengende Booker-prisen gikk i 2004 til romanen "Den skjønne linje" av Alan Hollinghurst. Nå sender NRK en BBC-serie bygget over romanverket, i Andrew Davies’ adapsjon (NRK har sendt en rekke tv-serier av ham – bl.a. "Stolthet og fordom", "Bridget Jones' dagbok" og "Bleak House").

Oppstemthet og nedtur
Vi følger hovedpersonen Nick Guest, en ung og lovende middelklassegutt, først gjennom den første kjærlighetens oppstemthet og videre inn i en tragisk nedtur der han får aids-sykdommen nært inn på livet.

Før det økonomiske oppsvinget under Thatcher setter inn for alvor midt på 80-tallet, finner vi Nick som student ved universitetet i Oxford sommeren 1983. Der blir han kjent med Toby Fedden, sønn av det oppadstrebende parlamentsmedlemmet Gerald Fedden og hans rike overklassekone Rachel.

Nick er oppslukt av Toby, og han priser skjebnen da han blir invitert til å flytte inn i hos Feddens i deres hus på Notting Hill i London.

Men i stedet for å videreutvikle vennskapet med Toby fra tiden i Oxford, kommer Tobys søster, den lunefulle og opprørske Catherine, imellom dem. Hun blir Nicks venn og hans ufrivillige ansvar.

Britisk miniserie i tre deler (2005)
Originaltittel: The line of beauty
Kveldens episode: The Love Chord
Produsert av: BBC Worl dwide
Med: Dan Stevens (Nick Guest), Hayley Atwell (Chatherine Fedden), Tim McInnerney (Gerald Fedden), Alice Krige (Rachel Fedden), Don Gilet (Leo Charles), Kenneth Cranham(Sir Maurice Tipper), Barbara Flynn (Sally Tipper), Elize du Toit (Sophie Tipper) og Kika Markham (Mrs Thatcher)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail:
info@nrk.noLENKER
  • Les mer