Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 29. desember 2003 kl 21.00 Hotellet

Ny kost på kjøkkenet

Jens (Søren Spanning) inviterer Alice (Kirsten Olesen) på gallaforestilling, men et bud med en pakke forstyrrer idyllen (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Jens (Søren Spanning) inviterer Alice (Kirsten Olesen) på gallaforestilling, men et bud med en pakke forstyrrer idyllen (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Adam har ansatt den kjente kokken Dorthe Krog (Mette Horn) som kjøkkensjef, og kjøkkenpersonalet får snart merke at her er det ingen "kjære mor". Dorthe er vant til å få det som hun vil – og hun forlanger et rent og moderne kjøkken. Jens Kirk inviterer Alice på gallaforestilling i Det Kongelige Teater, men vanskeligheter dukker opp i siste øyeblikk.

Det er nemlig et bud på døren som har en pakke til Alice, og gavens innhold er en overraskelse. Mikaels mor har fått dødsbudskapet, men vil allikevel spise middag på hotellet. Det blir en spesiell middag, med flere overraskelser…

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, Alice Faber, og hennes tre voksne barn: Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Louise og Maria, kokken Jimmy, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie i generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolja Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
John Christian Lundbye: Baard Owe
Jimmy Larsen: Søren Byder
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk: Søren Spanning
Mikael: Sune Otterstrøm
Dorthe Krog: Mette Horn
Mikaels far: Niels Skousen
Mikaeals mor: Elisabeth Steentoft
Therese: Marie Louise Coninck
Peter Smith: Jesper Asholt

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83