Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. desember 2002 kl 23.20 Sopranos

Par i trøbbel

Adriana (Drea de Matteo) og Christopher (Michael Imperioli) kjører et stadig farligere løp når det gjelder narkotika. (Foto: Warner bros.)
Adriana (Drea de Matteo) og Christopher (Michael Imperioli) kjører et stadig farligere løp når det gjelder narkotika. (Foto: Warner bros.)
Adriana er under stadig sterkere press fra FBI, mens nattklubben hennes er blitt et fast møtested for Christopher og gjengen hans. Christopher har sin egen måte å takle stress på – han setter et skudd heroin. Nå tar Adriana etter.

Adriana blir til stadighet forfulgt av FBI og kalt inn til nye avhør. Ade svarer med å oppføre seg som en tispe mot sin tidligere venninne ”Danielle”, agent Ciccerone, samtidig som hun virker lei seg når hun hører at ”Danielle” er tatt av saken. FBI-agentene klarer også å knuse alle illusjoner Ade har om at hennes onkel Richie (som ble knertet av Janice) lever lykkelig alle sine dager, på hemmelig adresse beskyttet av FBI…

Krøll på klubben
Under avhør klarer etterforskerne også å så tvil om Christopher, slik at Adriana blir alvorlig bekymret for forloveden. Han og gjengen tror at klubben hennes er et trygt møtested, og samles der stadig oftere. Adriana gir etter for presset og setter et skudd heroin for å glemme alt rundt seg.

Forelsket i hest
Tony Soprano oppdager at han har et visst talent for strategi på veddeløpsbanen etter at Ralph kjøper en hoppe kalt ”Pie-O-My”. Ralphie vinner 40 000 dollar og gir en prosentandel til Tony. Mafiasjefen virker som han blir rent forelsket i hoppen, og det tøffe ytre mykner hver gang han er nær dyret. Carmela maser stadig på ham at han skal sette i stand et fond for henne og barna i tilfelle han faller fra. Tony er mer interessert i å satse pengene på veddeløpsbanen.

Denne episoden er skrevet av Michael Imperioli som spiller Christopher Moltesanti.

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider. Men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser. Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Senest i fjor ble hovedrollehaver James Gandofini belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Året før fikk han og serien TV-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser. Produsenten David Chase har sagt at dette blir den siste sesongen som kommer fra hans penn. Om Warner Bros. og HBO vil fortsette et år til uten ham er heller usikkert.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364