Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. september 2005 kl 00.05 John Lennons jukeboks

Lennons favoritter

John Sebastian fra Lovin’ Spoonful er en av artistene bak låter Lennon satte høyt. (Foto: Initial)
John Sebastian fra Lovin’ Spoonful er en av artistene bak låter Lennon satte høyt. (Foto: Initial)
Visste du at John Lennon hadde en bærbar jukeboks med 41 låter han var spesielt glad i og lot seg inspirere av? For noen år siden ble jukeboksen fra midten av 60-tallet funnet, og i denne britiske dokumentaren møter vi flere av de ulike artistene som har betydd mye for både Lennon og The Beatles.

John Lennon kommenterer selv sitt forhold til noen av artistene gjennom gamle radioklipp, og innrømmer at han ofte hentet hjelp til låtskrivingen fra andres sanger tidlig i karrieren.

På reisen bakover i tid skal vi blant annet innom The Isley Brothers, som ga inspirasjon til den hylende vokalen i Beatles-låten "Twist and Shout" og Ritchie Barrett som sang originalversjonen av låten "Some Other Guy". Til munnspillet på "I Feel Fine" ble Lennon påvirket av Delbert McClinton, og Donovan lærte ham å spille folk-gitar i India.

Intervjuer og musikk
Vi møter også Little Richard, Fontella Bass, John Sebastian fra The Lovin’ Spoonful, Steve Cropper fra Booker T & The MGs, den legendariske låtskriverduoen Leiber og Stoller, og superstjernen Sting.

I tillegg byr dokumentaren selvfølgelig på musikk, og på menyen står blant annet Gene Vincent, Wilson Pickett, Otis Redding, Martha & The Vandellas, Booker T & The MGs, og ikke minst: The Beatles.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentar (2004)
Originaltittel: John Lennon’s Jukebox
Produsert av Initial
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252