Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. august 2002 kl 20.10 Pilot Guides: Tyskland

Tyskland, et mangesidig land

Justine Shapiro kaster klærne på nudiststranden på øya Sylt. (Foto: Pilot Film and Television Productions)
Justine Shapiro kaster klærne på nudiststranden på øya Sylt. (Foto: Pilot Film and Television Productions)
Justine Shapiro tar oss med på en rundreise i Tyskland, nasjonen som har hatt så stor innflytelse på resten av Europa. Landet har mye å by på både av vakker natur, spennende arkitektur og gode rekreasjonsmuligheter, men her er også spor etter den mørkere historien.

Justine starter reisen i Berlin og tar restene etter muren nærmere i øyesyn. Berlin byr ellers på arkitektur fra det 19. århundre, men har de senere årene gitt seg i kast med et kostbart utbygningsprogram som gradvis forvandler byen til en moderne europeisk stad.

I en hydrogendrevet bil fortsetter Justine til øya Sylt i Nordsjøen. Flotte strender og spa har gjort Sylt til et populært rekreasjonssted for rike og berømte tyskere. Den største grunnen til at Sylt er viden kjent, er imidlertid nudiststranden. Det var her moderne nudisme i Tyskland oppstod i 1920-årene. Justine kaster klærne og menger seg med naturistene.

På en rundreise i Tyskland er det vanskelig å komme utenom landets dramatiske fortid. Justine besøker Nürnberg hvor massive partimøter ble holdt under nazitiden. Hitler valgte denne byen på grunn av dens historie: Helt siden det 15. årundre var Nürnberg et mektig symbol på nasjonal identitet, en by hvor keisere og prinser møttes for å administrere sitt rike. Etter andre verdenskrig var Nürnberg åstedet for rettergangen mot høyerestående nazitjenestemenn.

Andre steder Justine besøker er middelalderbyen Ingolstadt, München, Hitlers rekreasjonssted Berchtesgaden og de tyske alper.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
For mer informasjon: www.pilotguides.com
www.pilot.co.uk/Pilot_Guides.html
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36