Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. februar 2002 kl 21.00 Niern: Peppermint candy

Drama fra Sør-Korea

Yongho (SOL Kyung-Gu) og Sunims (MOON So-Ri) første møte i det sørkoreanske dramaet
Yongho (SOL Kyung-Gu) og Sunims (MOON So-Ri) første møte i det sørkoreanske dramaet "Peppermint Candy". (Foto: UniKorea & Dream Venture Capital)
Andre film ut i NRK2-serien av koreanske filmer er det dramaet ”Peppermint Candy”. Vi møter Yongho som ser sitt liv gå bakover i tiden i stedet for fremover.

En gang var han en suksessrik forretningsmann, men er nå en fattig fabrikkarbeider som er på vei for å feire 20-årsjubileum på fabrikken. Han kan bare rekke fram til feiringen dersom han på sin reise til fortiden underveis retter opp de mange feilene han har gjort i sitt liv.

Kjærlighet og misforståelser
Som 20-åring forelsker Yongho seg i en vakker pike, Sunim. Yongho skal i militæret, men de to ble likevel et par. Når Sunim noen år senere kommer for å besøke ham i militæret, blir hun sendt tilbake med utforutrettet sak. Yonhgos tropp er nemlig sendt til et annet sted, men han tror likevel at Sunim ikke vil besøke ham ettersom hun ikke dukker opp. Når Sunim endelig finner Yongho, avviser han henne og gifter seg med en annen kvinne.

Nå når han reiser tilbake i tid, har han sjansen til å rette opp igjen den ulykksalige hendelsen.

Kvalitetsfilm
”Peppermint Candy” byr på noen av Koreas fremste skuespillere, og i rollen som Yonghos ser vi SOL Kyung-Gu, mens Sunim spilles av MOON So-Ri.

Regissøren heter LEE Chang-Dong som begynte å jobbe med film i 1993. Han er utdannet med koreansk språk som hovedfag, og skriver selv sine manus. Hans filmdebut som regissør kom i 1997 med ”Green Fish”, men før det hadde han skrevet to filmmanus.

Sørkoreansk film på NRK2
Sør-Korea er et kommende filmland som har gjort seg internasjonalt bemerket. Blant annet har landets filmer vakt oppsikt på festivaler og hentet inn flere priser.

Tre fredager på rad viser NRK2 tre sørkoreanske filmer, actionkomedien Angrep på bensinstasjonen”, dramaet ”Peppermint Candy” og den satiriske komedien ”Bjeffende hunder biter ikke”.


Sørkoreansk drama fra 1999
Originaltittel: Peppermint Candy
Produsert av: UniKorea & Dream Venture Capital
Regi: LEE Chang-Dong
I hovedrollene: SOL Kyung-Gu og MOON So-Ri
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. Yongho (SOL Kyung-Gu) og Sunims (MOON So-Ri) første møte i det sørkoreanske dramaet ”Peppermint Candy”. (Foto: UniKorea & Dream Venture Capital)
2. Yongho (SOL Kyung-Gu) er hovedpersonen i det sørkoreanske dramaet “Peppermint Candy”. (Foto: UniKorea & Dream Venture Capital)