Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Jålete julebukker


Ungene i Svingen vil gå julebukk for å samle inn godteri og trekker i gamle klær og kostymer. Men da de kommer hjem til Victoria, har hun en mye bedre idé.

Linus, Nure, Åsa og Akaya har bestemt seg for å følge tradisjonen med julebukk. Med muntre innspill fra Marvin finner de klær å ha på seg og en sang de kan synge før de begir seg ut på veien.

Svingen-ungene bestemmer seg for å avlegge Victoria et besøk, men hun synes bare de ser latterlige ut. Heldigvis har hun en ide om hvordan barna kan gå julebukk på en mer moderne måte.

Dermed blir alle fire kledd opp som glorete småstjerner og de bestemmer seg for å synge engelske poplåter i stedet for julesanger. Det fungerer ikke så veldig bra. Særlig fru Wold synes det hele er så grufullt at hun jager dem på dør. Men Klara Klegg og Morten Mygg overtar de gamle kostymene og sangene. Og de to luringene vet å utnytte de andre barnas bomturer!

Om serien
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø og Annelene Søyland
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00LENKER
  • Barna i Jul i Svingen: