Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 19. februar 2009 kl 23.10 House

Sykelig flørt

House(9): Dr. House, legen som treffer blink med diagnosene. (Foto: NBC Universal)
House(9): Dr. House, legen som treffer blink med diagnosene. (Foto: NBC Universal)
Heldigvis for dr. House er det også andre ting i livet enn sykdommer som opptar ham. Som hesteveddeløp og damer. En dag han er innom et bookingkontor for å spille på hester, innleder han en flørt med en kvinne. Men igjen er House forfulgt av fru Fortuna. Mens de står der faller kvinnen om i voldsomme spasmer.

For en gangs skyld lar House være å involvere seg, men sørger for at noen andre skaffer en ambulanse til stedet. Likevel kan han ikke dy seg, han har nemlig lagt merke til at Anica som kvinnen heter, har noen markante røde striper
på magepartiet.

Spør etter House
House tipser ambulansepersonellet om å ta Anica til Princeton-Plainsboro-sykehuset og spørre etter en viss dr. House.

Legeteamet undersøker kvinnen. Anicas tilstand er nå kritisk, og merkene på kroppen hennes er uforklarlige. Det ser ut som hun er blitt slått med en stump gjenstand. Videre blir det konstatert at hun er anemisk, med en alkoholpromille på 1,3 midt på ettermiddagen.

Houses kollega Foreman mener derfor at kvinnen må være alkoholiker. Og Chase, en annen kollega, tar henne for å være prostituert – med en langt framskreden kjønnsykdom.

Hva mener House – og hva gjør han?

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie 2004
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: Deception
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer