Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 12. juli 2003 kl 21.00 Niern: Marius & Jeannette

Fransk hjertevarmer

Marius og Jeanette tiltrekkes av hverandre, men har vanskelig for å stole på andre.
Marius og Jeanette tiltrekkes av hverandre, men har vanskelig for å stole på andre.
Den franske spillefilmen "Marius & Jeannette" ble omtalt som en skikkelig hjertevarmer av kritikerne da den gikk på kino her i landet. Handlingen utspiller seg i et arbeiderstrøk vest for havnebyen Marseille, og forteller om to mennesker i midten av livet på jakt etter kjærlighet.

Jeanette er enslig mor, og selv med en dårlig betalt jobb klarer hun å skape en tilværelse for seg selv og sine to halvvoksne barn.

Livet hennes blir snudd på hodet når hun møter den store og kraftige, men nokså fåmælte Marius. Han er oppsynsmann på den nedlagte sementfabrikken, der han tilbringer dagene i ensomhet.

Mistenksomme
Marius og Jeanette blir tiltrukket av hverandre, men begge er mennesker som har opplevd stor motgang i livet. Derfor har de vanskelig for å stole på andre. Skal de finne sammen, trenger de all mulig hjelp av sine venner i nabolaget.

Ariane Ascaride fikk fransk films svar på Oscar-prisen, César, for beste kvinnelige hovedrolle. Filmen var ellers nominert i hele sju kategorier.

- "Marius & Jeanette" er rene vitaminpillen – den stråler av sol og optimisme og glimrer i all sin enkelhet", skrev Dagbladets anmelder Liv Jørgensen etter premieren.

Fransk spillefilm fra 1997
Originaltittel; Marius et Jeanette
Regi: Robert Guediguian.
Med Ariane Ascaride, Gérard Meylan, Pascal Roberts og Jacques Boudet.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53