Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 2. mai 2010 kl 00.20 Englebarnet

Psykologisk thriller

Englebarnet er historien om Rosemary Byfield (Emilia Fox) som vokser opp og blir en psykopatisk morder. (Foto: RDF International)
Englebarnet er historien om Rosemary Byfield (Emilia Fox) som vokser opp og blir en psykopatisk morder. (Foto: RDF International)
Englebarnet er historien om Rosemary Byfield, datteren av en sogneprest som vokser opp og blir en psykopatisk morder. Serien skiller seg fra tradisjonelle krimserier ved å begynne med å avsløre morderen, for deretter å spole tilbake i morderens liv og vise oss hvordan og når personen ble syk.

I Englebarnet blir etterforskingen utført av personene som står nærmest forbryteren og ikke politiet. Spørsmålet er ikke hvem som gjorde det, men hvorfor det ble gjort.

Serien er basert på den prisvinnende forfatteren Andrew Taylors Roth-trilogi. I hovedrollene finner vi Charles Dance (Bleak House, Foyles krig, Den siste actionhelten) og Emilia Fox (Pianisten, Things to do before you're 30)

Første episode
Fem år gamle Lucy blir kidnappet fra foreldrene Michael og Sally, av en kvinne som kaller seg Angel. Når deler av et barnelik blir funnet på tre ulike steder i London, frykter alle det verste. Det viser seg imidlertid at kroppsdelene tilhører et annet barn.

Men stedene hvor de blir funnet, peker tilbake på en dyster historie fra fortiden. En historie Michaels mor, Wendy, og Michaels gudfar, David, har kjennskap til.

Hvem er egentlig denne Angel? Og klarer de å spore henne opp før det er for sent?

Sendt tidligere.

Britisk krimserie i tre deler (2007)
Originaltittel: Fallen Angel
Serien er basert på Andrew Taylors Roth-triolgi
Produsert av IWC Media for ITV1
Med Charles Dance (David Byfield), Emilia Fox (Rosemary "Angel" Byfield), Clare Holman (Wendy) mfl.
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900