Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. februar 2006 kl 21.30 Krøniken

Farvel – og på gjensyn

Bo overveier å gjøre noen drastiske endringer, til moren Idas store forundring. (Foto: DR)
Bo overveier å gjøre noen drastiske endringer, til moren Idas store forundring. (Foto: DR)
Ida og sønnene Bo og Henrik står i handlingens sentrum når Krøniken runder av i kveld. Hver på sin måte er de i ferd med å skape sine nye liv, men særlig Bo skal få en litt vanskelig start.

Vi er kommet til 1969, og Ida gjør et tappert forsøk på å skape et nytt liv for seg og sønnene hjemme hos Søren. Henrik er i full sving på Bella og på mange måter en tro kopi av sin far. Men nå våger også farfar Kaj Holger å lytte. Og hvem vet, kanskje han også har noe å lære av sitt talentfulle barnebarn?

Mellom Søs og Palle er det stadig vanskeligheter, men de gjør begge sitt for å få ekteskapet til å fungere. Så da Søs blir tilbudt jobb i den nye "tv-byen", har hun mange hensyn å ta stilling til. På hjemmebane er hun likevel mest frustrert over at Margrethe ser ut til å knytte svært gode bånd til sin virkelige far, Viggo Valentin.

Samtidig gjenoppfrisker Idas eldste sønn, Bo, et tidligere vennskap. Men da han får ny kjennskap til detaljene omkring farens død, får dette store konsekvenser. Ikke bare blir hele familien berørt; det får også Bo til å ta noen svært drastiske beslutninger…

Kveldens episode runder av serien i denne omgang, og først til jul får vi vite hvordan det går med Ida, Palle, Søs og de andre karakterene. Da sendes nemlig de to aller siste episodene.

Om Krøniken
I ukene fremover viser NRK1 de siste episodene av det danske slektsdramaet Krøniken.

Det er tidligere sendt 15 episoder av den populære serien, som i gjennomsnitt fenget 770 000 seere sist den ble vist på norsk tv.

Hele serien utspiller seg i løpet av 25 år, en tidsepoke hvor det danske samfunnet i stor grad forandrer seg. Velferds-Danmark skapes, og familiemønstrene endrer seg på en måte ingen hadde kunnet forestille seg. Danmark meldte seg ved seriens start i 1949 inn i NATO, og ved seriens slutt i 1972 inn i EU.

Serien dreier seg dermed ikke bare om hovedrolleinnehavernes liv og utvikling, men gir også et innblikk i Danmarks historie som har hatt stor betydning for hvordan landet er i dag.

Dansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Krøniken (sesong 3)
Produsert av: DR TV Drama
Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad
Med: Anders W. Berthelsen, Anne Louise Hassing, Maibritt Saerens, Waage Sandø, Pernille Højmark, Dick Kaysø, Stina Ekblad og Signe Skov.
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
LENKER
  • Les mer: