Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. mars 2001 kl 22.30 Brobyggernes gjestebud

Brobyggernes gjestebud (ttv)


NRK1 søndag 11. mars kl 22.30
Brobyggernes gjestebud (2:11)

Hvor er Gud?

Fersk, kokt torsk med lever og rogn står på menyen når kristne Eli M. Nielsen Karagøz inviterer til gjestebud i sin loftsleilighet i Gamlebyen i Oslo. Rundt bordet utveksler seks mennesker med ulikt livssyn sine troserfaringer. Med temaet \"Hvor er Gud?\" styrer programleder Kjell Erik Moen diskusjonen.

Hun er en kvinne med stort hjerte, 46 år gamle Eli M. Nielsen Karagøz, som har jobbet med rusmiddelomsorg i Kirkens Bymisjon i 20 år. Hjerterom har hun også på hjemmebane, der døren alltid er åpen for venner og kjente.

Eli er prestedatter, født i Trøndelag og oppvokst i Tromsdalen og Målselv. Ifølge sin svigermor er Eli en hedning. Hun er nemlig gift med en muslim fra en svært religiøs familie i Tyrkia. Eli brukte lang tid før hun bestemte seg for å gifte seg med Suleyman, fordi det var viktig for henne at deres tre barn skulle døpes og oppdras i den kristne tro. Hun holder fast ved at Jesus er veien til Gud.

Om serien
\"Brobyggernes gjestebud\" er årets oppfølger til den populære serien \"Brobyggerne\", som gikk rett hjem hos seerne da den ble vist sist sommer. Her møtes nye, entusiastiske brobyggere - en jøde, en statskirkekristen, en muslim, en antroposof, en pinsevenn og en ateist - sammen med programleder Kjell Erik Moen.

Seks søndager utover senvinteren samles brobyggerne til et gjestebud hjemme hos hver enkelt av deltakerne. Rundt bordet formidler kveldens hovedperson sin troshistorie og mattradisjoner knyttet til denne.

NRK1 søndag kl 22.30

Egenprodusert fra Faktaavdelingen
Programleder: Kjell Erik Moen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Anne Eikvar, tlf. 23049352, anne.eikvar@nrk.no


Bilde
I kveld er det kristne Eli M. Nielsen Karagøz som inviterer til gjestebud i sin loftsleilighet i Gamlebyen i Oslo. (Foto: Ole Kaland).