Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. april 2005 kl 19.25 Haikerens guide til galaksen

Kultklassiker

Ford Prefect (David Dickson), Zaphod Beeblebrox (Mark Wing-Davey) og Trillian (Sandra Dickinson). (Foto: BBC)
Ford Prefect (David Dickson), Zaphod Beeblebrox (Mark Wing-Davey) og Trillian (Sandra Dickinson). (Foto: BBC)
"Haikerens guide til galaksen" er et kultfenomen som begynte som et hørespill på BBC i 1978, ble raskt til en bestselgende bokserie og en av de mest populære tv-seriene på BBC noensinne. Seks onsdager framover kan norske tv-seere følge jordboeren Arthur Dent, som får god bruk for guideboken da Jorda brått blir destruert for å gjøre plass til en intergalaktisk motorvei.

Serien har vunnet flere priser, og hadde et snitt på 3,5 millioner seere da den ble vist på britisk fjernsyn i 1981.

Douglas Adams’ bøker om Arthur Dents eventyr i universet er blitt oversatt til mer enn 20 språk, og blir stadig oppdaget av nye generasjoner. I slutten av juli kommer også en helt ny amerikansk filmatisering av "Haikerens guide til galaksen" på norske kinoer.

På eventyr i galaksen
Arthur Dent får hjelp av kameraten Ford Prefect, og unnslipper så vidt å bli sprengt i filler sammen med Jorda. Kameraten viser seg å ikke bare være et romvesen, men også en skribent for "Haikerens guide til galaksen". Ford reiser rundt i universet for å hente inn informasjon til den nye utgaven, og siden Arthur ikke akkurat har noen andre steder å gjøre av seg, slår han følge. Dermed blir han kastet inn i eventyr han aldri kunne ha forestilt seg, og får til og med oppdage den endelige sannheten om jorden, livet, universet og alt annet.

Douglas Adams gikk uventet bort i 2001, men etterlot en enorm arv som stadig også dukker opp som popkulturelle referanser.

Britisk kultserie i seks deler (1980)
Originaltittel: "The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy – Don’t Panic"
Produsert av: BBC
Med: Simon Jones, David Dixon, Sandra Dickinson, Mark Wing-Davey
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
LENKER
  • Les mer