Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. juli 2006 kl 22.15 Seks fot under

Dramatisk avgjørelse

Billy (Jeremy Sisto) og Brenda (Rachel Griffiths) Chenowith. (Foto: Warner Bros)
Billy (Jeremy Sisto) og Brenda (Rachel Griffiths) Chenowith. (Foto: Warner Bros)
Brendas mentalt syke bror Billy går denne gang kraftig over grensen med en av sine morsomme "spøker". Brenda velger likevel å støtte broren sin, selv om alle andre mener han bør innlegges.

Nate er nå fullstendig enig med Brendas foreldre at Billy bør tvangsinnlegges på psykiatrisk sykehus. Han eier ikke begrensinger i sin adferd overfor andre, og han blir voldelig da Brenda kaster ham ut. Likevel nøler Bernda med å støtte foreldrene i at han bør innlegges.

Ut av skapet
David blir rystet langt inn i sjelen etter at en homofil mann blir mishandlet til døde. Under begravelsen dukker det opp demonstranter som protesterer mot homofili, og Dave blir rasende. Alt dette tvinger frem en erkjennelse i ham – han kan ikke fortsette å leve i skjul som homofil.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

På selveste julaften blir livet til familien Fisher snudd opp ned på en ganske brutal måte. Sønnen Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

I 2003 fikk serien 16 Emmynominasjoner, deriblant for beste dramaserie. Året før ble den nominert til 22 Emmypriser og vant seks av dem.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no