Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. oktober 2005 kl 23.20 Lydverket

Trendy stjerneartister

Surferosa er like kjent for turndraktene til vokalist Mariann som for musikken. Det håper de det skal bli slutt på nå. Albumet
Surferosa er like kjent for turndraktene til vokalist Mariann som for musikken. Det håper de det skal bli slutt på nå. Albumet "The Force" som de slapp i september, er deres forsøk på et virkelig internasjonalt gjennombrudd.
Lydverket har samlet høstens mest spennende og plateaktuelle artister for blant annet å høre om hvordan de forholder seg til sin egen musikalske karriere. Depeche Mode, Ms Dynamite, Surferosa, Lukas Kasha og Franz Ferdinand er noen av artistene vi møter i kveld.

Smartingene i Franz Ferdinand hisser seg opp over trendnisser, og UK Garage-dronningen Ms Dynamite har endt opp med å hate sjangeren hun frontet. Hvorfor er det slik?

Lydverket har diskutert med Franz Ferdinand på Øyafestivalen og møtt Ms Dynamite til en prat om trender i tiden.

Og, har en norsk platedebutant noe som helst til felles med internasjonale stjerner som har levert hits i 20 år? En blasert Depeche Mode-vokalist og ambisiøse Surferosa gir sine syn på saken.

I tillegg har Lydverket vært med når de norske debutantene i Lukas Kasha ødelegger bilen sin, og The Cardigans når de spiller inn video.

Alle disse artistene er svært forskjellige musikalsk og sjangermessig, og de står lysår fra hverandre i artisthierarkiet. Felles for dem alle er at de hele tiden må ta hensyn til hvordan de skal få suksess, samtidig med at de sikrer sin egen musikalske utvikling i en bransje der trendene hele tiden skifter.

Om Lydverket
I høst legger Lydverket større vekt på artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og det blir færre korte reportasjer. Mona B. Riise er fortsatt programleder.

Det blir også fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, men denne høsten skal redaksjonen gjøre flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer