Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. oktober 2002 kl 21.00 Niern: The Fisher King

En stjernereporters vekst og fall

Robin Williams og Jeff Bridges spiller hovedrollene som Parry og Jack i
Robin Williams og Jeff Bridges spiller hovedrollene som Parry og Jack i "The Fisher King" (Foto: Columbia Tristar Int. Television)
Jack Lucas (Jeff Bridges) er New Yorks hotteste radiostemme. Den tøffe og hensynsløse stilen har gjort ham til en feiret kjendis som intervjues i aviser og på tv. Livet hans blir snudd på hodet når en forvirret person, etter å ha hørt Jack på radioen, går amok i en restaurant og skyter vilt rundt seg før han skyter seg selv. Møtet med uteliggeren Parry (Robin Williams) blir nok et vendepunkt for stjernereporteren.

Etter skyteepisoden på den eksklusive restauranten, begynner Jack å drikke tett. Og et par år etterpå er han på vei for å drukne seg, når noen ungdommer kjenner ham igjen og vil dynke den forhatte radioreporteren med bensin for å brenne ham.

Som et under kommer en gjeng uteliggere, anført av en syngende gærning ved navn Parry, til hans unnsetning. Parry tror at Jack er blitt sendt til ham for å hjelpe ham å finne den hellige Graal. Han har nemlig sett hvor den hellige Graal er gjemt: i en borglignende bygning i New York. Jack vil ikke høre om sånne vanvittige planer, og bestemmer seg for å forlate Parry i sin fantasiverden.

Men det går snart opp for Jack at Parry er en av ofrene for massakren på restauranten et par år tidligere. Det viser seg at Parry har vært lærer i middelalderhistorie, som etter tragedien har flyktet inn i en fantasitilværelse med lånte trekk fra Arthur-sagnet. Jacks samvittighet sier ham at han må hjelpe den stakkars mannen, og ettersom han helst ikke vil lete etter den hellige Graal, bestemmer han seg for å ordne et møte mellom Parry og kvinnen Parry daglig beundrer på avstand.

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: ”The Fisher King”
Regi Terry Gilliam
I rollene Jeff Bridges, Robin Williams, Mercedes Ruehl, Amanda Plummer, Michael Jeter og Tom Waits
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83