Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. juli 2006 kl 19.30 Landgang

Sjømat i stiv kuling

Anne Lundberg er ikke så sjøvant som kokken German, og sliter om bord når det blåser opp til storm. (Foto: Petter Bragée, SVT)
Anne Lundberg er ikke så sjøvant som kokken German, og sliter om bord når det blåser opp til storm. (Foto: Petter Bragée, SVT)
Sjefskokken German Zamudiov vil bevise at fest og svensk sjømat ikke nødvendigvis betyr sildebord og øl. Men Anne Lundberg har nok med å holde seg på beina…

Det blåser opp til kraftig storm når kokken German vil invitere SVTs reporter Anne Lundberg til fest om bord på oljetankeren Navigo. Med stødig hånd og uten tegn til å la seg påvirke av uværet setter den erfarne kokken de flotteste sjøretter på bordet. Deriblant en smakrik "stormsuppe". Anne, derimot, har mer enn nok med å holde seg fast i bordkanten.

Vel tilbake i havn blir vi med på torskefiske, potetskrelling på dekk og får en leksjon i kunsten å rulle trill runde boller.

Om serien
Den svenske programlederen Anne Lundberg mønstrer på som messepike på oljetankeren Navigo. Sammen med sjefskokken om bord lager hun de deiligste retter under mottoet "Man tager hva man haver".

Sjefskokken German Zamudio har jobbet til sjøs i 40 år, og sjonglerer med det som er å oppdrive av ingredienser i kjøleskap og fryser. På oljetankeren Navigo tilberedes mat tre ganger om dagen til 15 sultne sjømenn. Og det er ikke kjedelig mat sjøfolkene får servert – det er de flotteste retter du kan tenke deg! Men, i motsetning til et matprogram laget etter skjema i tv-studio, er dette kokekunst i daglig kamp mot klokken.

Samtidig følger vi livet om bord i oljetankeren. Navigo reiser fra den ene europeiske oljehavnen til den andre, og underveis lager German alt fra svensk husmannskost til eksotiske retter fra alle verdenshjørner. For de 15 sjømennene som bor og jobber på Navigo, er Germans mat, laget med omsorg og kjærlighet, deres daglige lyspunkt.

Svensk matprogram (2005)
Originaltittel: Landgång
Produsert av: SVT
Programleder: Anne Lundberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,


LENKER
  • Les mer/oppskrifter: