Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. november 2008 kl 23.15 Nattkino: Skreddaren i Panama

En lystløgner og en spion

Den britisk agenten Andy Osnard (Pierce Brosnan) og Harry Pendels kone Louisa (Jamie Lee Curtis) (Foto: Merlin Films)
Den britisk agenten Andy Osnard (Pierce Brosnan) og Harry Pendels kone Louisa (Jamie Lee Curtis) (Foto: Merlin Films)
Harry Pendel har slått seg ned i Panama hvor han har bygget sitt liv og sin skredderforretning på en stor løgn. Han har lært skredderfaget i fengsel etter en forsikringssvindel. En dag treffer han Andy Osnard, en britisk agent som kun er opptatt av egen nytte, ikke Englands beste.

Handlingen er lagt til Panama i tiden etter at USA overlot kontrollen av den svært viktige Panama-kanalen til lokale myndigheter. På grunn av en delikat kjærlighetsaffære er Osnard forvist dit for å overvåke kanalen, og han går straks i gang med å bygge et nettverk.

Han velger seg ut den lokale skredderen, vel vitende om at han har et overtak på ham. Osnard kjenner nemlig Harry Pendels livshistorie og de økonomiske problemene han har.

Harry Pendel lukter penger, og vil kanskje også vinne Osnards gunst, så han går i gang med å fore ham med stadig mer fantastisk informasjon. Pendel hevder til slutt at presidenten i Panama er i ferd med å selge kanalen til høystbydende.

Om dette er riktig eller galt vet ikke Osnard, men han handler som om salget er tilfelle. Han varsler London som igjen kontakter USA. En militær aksjon forberedes, og store penger stilles til rådighet for Osnard.

Filmen er basert på en roman av John Le Carré.

Amerikansk/irsk thriller (2001)
Originaltittel: "The Tailor of Panama"
Med Pierce Brosnan (Andy Osnard), Geoffrey Rish (Harry Pendel), Jamie Lee Curtis (Louisa Pendel), Brendan Gleeson (Mickie Abraxas) og Catherine McCormack (Francesca)
Regi: John Boorman
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no