Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. desember 2009 kl 20.00 Julekonsert fra Vang kirke i Hamar

Klassisk julestemning fra Vang kirke

Det er sjette gang Vang kirke inviterer til julekonsert, og i år som tidligere har arrangørene fått med seg artister i verdensklasse. (Foto: Morten Krogvold)
Det er sjette gang Vang kirke inviterer til julekonsert, og i år som tidligere har arrangørene fått med seg artister i verdensklasse. (Foto: Morten Krogvold)
Prinsesse Märtha Louise er med når Vang kirke på Hamar ønsker velkommen til en klassisk julekonsert julaften.

Klassisk Julekonsert 2009 består av høydepunkter fra den klassiske musikklitteratur, kjente julesanger og tekster som får oss i god julestemning. I år kommer også prinsesse Märtha Louise som vil dele historier fra sin barndoms jul på Kongsseteren og fremføre andre julefortellinger.

Artister i verdensklasse
Det er sjette gang Vang kirke inviterer til julekonsert, og i år som tidligere har arrangørene fått med seg artister i verdensklasse. Den italienske stjernesopranen Maria Luigia Borsi, fiolinist Mayuko Kamio og cellist Danjulo Ishizaka er årets solister - en rekke glitrende internasjonale unge artister som for første gang står på en norsk scene.

Årlig tradisjon
Siden 2004 har søskenparet Mari Silje og Håkon Samuelsen arrangert klassisk konsert i desember i Vang kirke på Hamar. De to unge musikerne har det kunstneriske ansvaret og er selv solister på konserten. De har hatt med seg verdenskjente solister hvert år og skapt en tradisjon på Hedmarken.


Prosjektleder NRK: Alf Magnus Reistad
Produsert av: Arild Halvorsen/Fabelaktiv
Med: Prinsesse Märtha Louise, Mari Silje Samuelsen, Håkon Samuelsen, Maria Luigia Borsi, Mayuko Kamio og Danjulo Ishizaka.
Pressekontakt: Mette K. Skjong tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no