Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. oktober 2000 kl 17.05 Ettermiddags-tv

Ettermiddags tv


Sesongstart!
NRK1 tirsdag 3. oktober kl 17.00
Ettermiddags- TV

Et pustehull ved middagstider

Endelig sesongpremiere! Mette Janson og Andreas Lunnan gleder seg til å komme i gang med høstens maratonløp - en times direktesending tre ettermiddager i uka.

- Ettermiddags-tv er programmet for alle som har behov for litt atspredelse ved middagstider, enten man legger beina på bordet, spiser middag eller går litt til og fra, sier programlederne.

De to folkekjære NRK-veteranene alternerer i programlederrollen og skal lose oss gjennom en time med underholdning, reportasjer og nyttige tips på tirsdager, onsdager og torsdager utover høsten.

Mette Janson leder sesongens første sending, der det blant annet skal handle om blindehunder og det å være f"rvert. Dyr blir et fast innslag i programmet utover høsten også. Her har Ettermiddags-tv engasjert to eksperter til å dele sine kunnskaper og erfaringer med tv-seerne: Bergljot Børresen, som er veterinær med solid innsikt også i dyrepsykologi, og Live Kleveland Karlsrud fra Dyrebeskyttelsen. Hun tar blant annet for seg omplassering av dyr og svarer på spørsmål om alle slags dyrearter.

I neste uke, når Andreas Lunnan tar over som programleder, skal vi også få møte en hundevalp som Ettermiddags-tv vil følge utover høsten for å gi seerne et innblikk i hundeatferd og oppdragelse.

Snekkeren fra \"Forandring fryder\"
Et nytt, fast innslag i høst er \"Fikser\'n Otto\". Otto Robsahm, kjent som snekkeren i \"Forandring fryder\", opptrer her som altmuligmann og gir løsninger på praktiske problemer i hverdagen. Det kan være alt fra hvordan man løsner lokket på gamle malingspann til flislegging og kitting. Spørsmål fra seerne er velkomne!

Som i forrige sesong vil Bjørn Ryg presentere klipp fra Filmavisen 40-50 år tilbake og fra NRK Fjernsynets 40-årige historie.

I sendingene der Mette Janson er programleder, vil Herbjørn Sørebø fortsatt ha sitt faste hjørne der han snakker om bøker og møter forfattere. I Andreas Lunnans sendinger blir det språkspalte med Tor Guttu som ekspert.

Hver torsdag er det internettdag. Ettermiddags-TV vil også gi gode råd og tips om matlaging og presentasjon av uvanlige yrker.

Musikk og gjester
Som før byr Ettermiddags-tv på mange spennende gjester og god musikk. Hver dag blir det musikkinnslag med vekt på norske artister, og på tirsdager kommer en utfordrer til Norsktopplisten på besøk i studio.

I sendingene denne første uka skal vi blant annet få møte forfatteren Gunnar Staalesen, artistene Ola Fjellvikaas og Jonas Fjeld, det blir gjensyn med Per Hafslund og Sverre Tinnås legendariske naturprogram, og vi skal avlegge et besøk på slottet.

Hver lørdag klokka 10.30 kan du få se høydepunktene fra ukas tre programmer i en timelang \"Senfrokost\"- sending.

Redaksjonen i Ettermiddags-tv vil gjerne ha spørsmål, innspill og tips fra seerne.
E-postadresse: ettermiddags-tv@nrk.no
Postadresse: Ettermiddags-TV, NRK FUHA, 0340 Oslo

På internettsiden http://www.nrk.no/ettermiddags-tv/ vil du etter hvert finne mer stoff om høstens sendinger.

NRK1 tirsdag, onsdag og torsdag kl 17.00

Egenproduksjon fra Underholdningsavdelingen
Programledere: Mette Janson og Andreas Lunnan
Prosjektledere: Lisbeth Larsen Roås og Wenche Solum
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilder
Mette Janson og Andreas Lunnan går løs på en ny sesong med Ettermiddags-TV. I sesongpremieren skal det blant annet handle om det å være f"rvert for blindehund. Her er de sammen med åtte uker gamle Charlie og Chance, som eieren har skjenket til blindesaken sammen med resten av kullet. (NRK-foto: Ole Kaland)

Mette Janson er programleder i den første uka med Ettermiddags-TV. (NRK-foto: Ole Kaland)

Andreas Lunnan overtar som programleder i neste ukes Ettermiddags-TV. (NRK-foto: Ole Kaland)