Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. juni 2012 kl 20.45 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Stillhet ved Litløy fyr


I kveldens program har Oddgeir Bruaset tatt turen til Litløy fyr i Bø i Vesterålen. Der bor den tidligere frilansjournalisten Ellen Marie Hansteensen sammen med to katter.

Ellen Marie har en fortid som frilansjournalist, og hun har jobbet for internasjonale fredsstyrker i Midt-Østen. Men en dag fikk hun nok av det hektiske livet. Hun søkte etter stillheten og fant den i Bø i Vesterålen på Litløy fyr. Nå planlegger hun å starte turisme slik at flere kan få oppleve paradiset hun har funnet.

Ellen Marie ble fortapt med en gang hun så Litløy – med sine to hundre trappetrinn opp mot fyret på toppen av knausen, seilende havørner over himmelen og ville vekster på værbitte knatter. Ved glasset i fyrvokterboligen sto hun som fjetret ved synet av glitrende havblikk og brytende bølger. Etter lange forhandlinger med Kystverket fikk hun endelig kjøpt fyret. Hun ble dermed den eneste privatpersonen i Norge som eier et eget fyr i drift.

Om serien
Dette er den niende sesongen i rekken av "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu".

Den folkekjære programlederen Oddgeir Bruaset har nok en gang funnet frem til herlige einstøinger og personligheter langt utenfor allfarvei. Denne gangen drar han blant annet til gården Røysland i Rogaland, Litløy fyr i Bø i Vesterålen, småbruket Mælen i Jondal i Hardanger og til en avsidesliggende hytte på Hitra.

Sendt tidligere.

Norsk dokumentarserie i 6 deler
Egenproduksjon fra NRK Møre og Romsdal
Programleder: Oddgeir Bruaset
Pressekontakt: Silje Marie Lien , tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900