Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. mars 2002 kl 19.30 Påskenøtter

20 år med Påskenøtter

Roald Øyen og Nandor Hamza hadde nok av nøtter å by på i 1993 (NRK-foto: Tore Halden)
Roald Øyen og Nandor Hamza hadde nok av nøtter å by på i 1993 (NRK-foto: Tore Halden)
Roald Øyen kommer i år med en jubileumspresentasjon av påskenøttene. Det er nemlig 20 år siden seerne første gang fikk bryne seg på geografiske og andre spørsmål fra duoen Roald Øyen og Nandor Hamza. Oppgavene denne gangen er som vanlig lett blanding - artister, geografi, musikk med mer, og én oppgave spesielt for barna.

Roald Øyen husker tilbake til den første sendingen av ”Påskenøtter” i 1982. – Det var helt vilt. Vi hadde plassert fem personer i et rom med telefoner for å ta i mot seerne som ringte inn. Det ringte 900.000 på én kveld! Det var fullstendig kaos, sier han. Men suksessen var i alle fall et faktum, og fortsatt scorer både ”Julenøtter” og ”Påskenøtter” høyt på seerstatistikkene.

Ekstrapremie
I anledning jubileet i år befinner Roald Øyen seg denne gangen utelukkende i norske byer når han presenterer oppgavene. Som vanlig gjelder det å finne løsningsordet, og ringe det inn på et gitt telefonnummer. Det deles ut tre premier på 1000 kroner. Nytt av året er at også de som løser samtlige oppgaver, ikke bare nøkkelordet, har mulighet til en ekstrapremie.

Telefonnummeret publikum kan ringe inn er: 815 20070. SMS: PN (svar) send til 1980. SMS-tjenesten koster fem kroner.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder Roald Øyen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Roald Øyen og Nandor Hamza hadde nok av nøtter å by på i 1993 (NRK-foto: Tore Halden)
2 Her er de opprinnelige kyllingmennene i NRK, Roald Øyen og Nandor Hamza. Bildet er tatt i 1998, og på 90-tallet ble draktene bare brukt rundt påsketider… (NRK-foto: Ole Kaland)
3 Roald Øyen kan i år feire 20-årsjubilerum med ”Påskenøtter” (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)