Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. september 2000 kl 21.00 Hard Core Logo

Hard Core Logo (t)


NRK2 fredag 1. september kl 21.00
Hard Core Logo

På turné med Hard Core Logo

Det legendariske hardrockbandet Hard Core Logo bestemmer seg for å dra ut på en avskjedsturné. Filmskaper Bruce McDonald blir med for å dokumentere begivenheten, og med denne pseudodokumentarfilmen gir han oss et innblikk i turnélivets viderverdigheter. Samtidig blir den en reise i bandets historie.

\"Hard Core Logo\" er Bruce McDonalds tredje rock and roll-roadmovie. De to foregående var \"Roadkill\" og \"Highway 61\". Selv om bandet Hard Core Logo er oppdiktet, gjør vestkystpunkere som Art Bergmann og The Mordernettes en fabelaktig innsats som bandmedlemmer.

Opptakten til filmen er en minnekonsert Vancouver-bandet holder etter at en nær venn er gått bort. Konserten blir en stor suksess, og \"gamlekara\" - som nå er blitt noen og tredve år -bestemmer seg for å dra på en avskjedsturné i Canada i en skranglete varebil. Et filmteam følger med på ferden for å dokumentere begivenheten. Gjennom \"arkiv-filmklipp\" får vi fortalt gruppas historie. Opptak fra turneen og intervju med musikerne utfyller bildet.

Høydepunkter
Et av filmens komiske høydepunkter er besøk hos gruppas tidligere manager hvor både filmteamet, turnéstaben og bandmedlemmene tar seg en \"trip\" for gammelt vennskaps skyld. Det fører til et psykedelisk kaos.

På den alvorlige siden bidrar filmen med noen edruelige poenger når det gjelder livet som aldrende rockemusiker og turnélivets mindre glamorøse sider.

NRK2 fredag kl 21.00
Tidligere sendt 9.4.99

Bilde
Hardrockbandet Hard Core Logo er på avskjedsturné.

Canadisk film fra 1996
Originaltittel: Hard Core Logo
Manus: Noel S. Baker etter en bok av Michael Turner
Regi: Bruce McDonald
Med Hugh Dillon, Keith Callum Rennie, John Pyper-Ferguson, Bernie Coulson
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne- marie.astad@nrk.no)