Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. mai 2000 kl 22.00 Flekke United

Flekke United (ttv)


NRK1 torsdag 18. mai kl 22.00
Flekke United (11:14)

Skiferie på Beitostølen

Eksamen er over, og ungdommene på United World College får en velfortjent skiuke på Beitostølen. Verken Chris (21) eller Mark (17) har stått på ski før...

Mark kommer fra den nordkinesiske provinsen Ninxia med ørkenklima. Der er skigåing et ukjent fenomen. I tillegg er Mark handikappet etter en flyulykke. Likevel melder han seg på Ridderrennet som avholdes på Beitostølen.

Chris reiser på skiweekend uten kjæresten Andra. Spørsmålet er om han er til å stole på under viltre after ski-fester...

Om serien
Hvert år kommer det 200 elever fra hele verden til den lille bygda Flekke i Sogn og Fjordane for å gå på det toårige, internasjonale colleget United World College, UWC. I en dokumentarserie i 14 deler følger vi sju elever gjennom et helt år i et tett og avsondret skolesamfunn. Vi møter Yasemin (16) fra Tyrkia, Fernando (17) fra Nicaragua, Saye (21) fra Liberia, Vicky (17) fra Danmark, Mark (17) fra Kina, Chris (21) fra Zimbabwe og Aili (17) fra Norge.

Skolemiljøet blir som en verden i miniatyr. Det blir en tøff tid der de skal leve opp til skolens høye idealer og harde pensum, og tilpasse seg medelever fra 83 forskjellige nasjoner. Hvordan blir det å dele rom med fire andre som har en helt annen kulturell og politisk bakgrunn enn en selv?

NRK1 torsdag kl 22.00

Bilde
Kinesiske Mark (17), som er handikappet etter en flyulykke, har aldri stått på ski før. Men han deltar i Ridderrennet på Beitostølen etter å ha trent i bare to dager. (Foto: privat).

Chris og bestevennen Andreas fra Danmark nyter en velfortjent skiferie på Beitostølen. (Foto: Randi Helland).

Egenprodusert dokumentarserie i 14 deler
Prosjektleder: Marit Bredesen, tlf. 23045377
Idé og opplegg: Randi Helland
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123