Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. juni 2000 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 fredag 16. juni kl 19.30
Migrapolis

Internasjonal utgave av Migrapolis

I kveldens sending blir det reportasjer fra Migrapolis\' søsterprogrammer ute i Europa. Programleder Carolina Maira Johansen har \"fri\" i kveld.

Miss Euro-Turkey
I år ble Miss Euro-Turkey kåret i Berlin. For å delta i konkurransen måtte man være vakker, kvinne, ha tyrkisk pass og være bosatt i Europa. Vi møter både prominente skikkelser fra tyrkisk showbiz og den lykkelige 20 år gamle tyske studenten som vant det hele.

Svensk ghetto-advokat
I en reportasje fra svensk tv får vi se hvordan den irakfødte kvinnelige advokaten Nigar Ibrahim lever. Hun har kontor i Hammarkullen, en forstad til Stockholm der arbeidsledigheten er opp mot 90 prosent. Forstaden har mange sosiale og praktiske problemer. Felles for de fleste er at de knapt har råd til å betale for advokathjelpen Nigar Ibrahim tilbyr dem.

Fra Østerrike til graven
I Østerrike bor det mer enn 150 000 innvandrere med tyrkisk bakgrunn. I reportasjen forteller første generasjon tyrkere i Østerrike at de føler seg lite hjemme i sitt nye hjemland. De fleste er meget opptatt av å bli begravet i Tyrkia når de en gang dør. Det er derfor blitt populært med ulike gravferdsfond. Et av fondene har alene flere titusen medlemmer. Man betaler inn en årlig premie, slik at alle som er medlem blir sendt tilbake.

Storviltjeger
I København i Danmark bor en virkelig storviltjeger. Kirurgen Paul A. Kjellerup er 76 år gammel, og kan se tilbake på et liv der han har dyrket sin store lidenskap, jakt. I hans hjem er det virkelig tett mellom jakttrofeene. Hans eneste store sorg er at han en gang bommet på en bjørn i Canada.

Kull mot menn
Etter krigen inngikk Belgia og Italia en meget spesiell avtale. Situasjonen var den at Italia hadde mye arbeidskraft og Belgia hadde kullgruver. Derfor ble de to statene enige om en byttehandel. I 1946 immigrerte 2000 italienske gruvearbeidere til Belgia hver uke, i retur gikk billig kull til hjemlandet. Mange av immigrantene kan fortelle om dårlig behandling i Belgia. Hvordan er situasjonen for denne store minoritetsgruppen nå - mer enn 50 år etter?

NRK2 fredag kl 19.30

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83