Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. april 2007 kl 00.00 På skyggesiden

Autentisk gateliv

Robert de Niro og Harvey Keitel spiller hovedrollene i Martin Scorseses mesterfilm fra det harde gatelivet i New York på slutten av femtitallet. Scorsese presenterer oss for fire unge menn som holder til i italienerkvarteret "Little Italy" på Manhattan.

"På skyggesiden", eller "Mean Streets", handler om livsstilen til unge andregenerasjons italienere som vokser opp i det lukkede samfunnet på New Yorks østkant. Dette er en verden de enten aksepterer, avviser eller bare holder ut. Det er sterke bånd mellom dem, og de har skapt et komplekst nett av relasjoner.

Selvbiografisk
Filmen ble tatt opp i området "Little Italy", der Scorsese selv vokste opp. Miljøet er preget av småkriminalitet, opprør, bråk, gjenger, slåsskamper, useriøse kjærlightsforhold, narkotika og mord. Her har regissøren funnet inspirasjon til å gjenskape hendelser, mennesker og gatespråk på lerretet, og det er menneskene som er det viktigste i filmen.

- Det er menneskene som er historien i filmen. Den handler om deres forhold til hverandre og deres sterke, intense følelser, sier Scorsese.

Robert de Niro spiller den opprørske Johnny Boy, og det var etter å ha sett ham i denne filmen at Francis Ford Coppola gav ham rollen i "Gudfaren 2".

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1973
Originaltittel: Mean Streets
I rollene: Robert DeNiro, Harvey Keitel og Amy Robinson
Regi: Martin Scorsese
Anna-Marie Normann