Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. april 2000 kl 22.30 U

U


NRK1 tirsdag 25. april kl 22.30
U (6:10)

U på tirsdag

I dag med blant annet dataspillets historie, tips hvis du vil skifte navn, basketball, Saint Etienne, frukt og grønt, tilbakespoling og programlederne Silje, Rune, Aggie, Håvard og Kjersti.

Verdens første dataspill var et enkelt sjakkspill som var laget av matematikeren Alan Turing. Dette spillet ble laget i 1952, altså en god stund før både Playstation og programleder Rune Hagerup så dagens lys.

Rune vokste opp med Commodore 64, og han bruker rundt en time hver dag på dataspill. Hans reportasje i kveld handler om dataspillets historie, fra den spede begynnelse på 50-tallet, og frem til i dag med spillmaskiner som Playstation, Nintendo og Sega Dreamcast.

Har du et stygt eller kjedelig døpenavn, kan du faktisk bytte. Håvard viser deg hvordan du skal gå frem for å få et nytt og hipt navn som du trives med.

Ellers i programmet vil det bli anbefaling av do-litteratur, og besøk av følgende gjester:

Calix Black Ndiaye (18) er en av Norges beste basketballspillere. Han ble tatt inn som spiller på Ulriken Eagles da han var 16 år. Calix trener 20-30 timer i uka, men mener likevel at treningen ikke går ut over skolearbeidet. Målet hans er å spille college basket, og deretter ende opp som NBA spiller. Kjersti vil vite så mye som mulig om den veltrente kroppen hans.

Saint Etienne er et engelsk indie- band som kommer med ny CD, \"The sound of water\", 22 mai. Bandet er kanskje mest kjent for å kombinere 60-talls poplåter og elektronisk dansbar klubbmusikk. I kveld besøker bandet U. Håvards intervju tar utgangspunkt i platas tittel og kommer derfor til å dreie seg mest om vann.

Toril Guldbrandsen jobber for \"Opplysningskontoret for frukt og grønt\". De har hatt flere kampanjer for å få ungdom til å spise sunnere, og Guldbrandsen har derfor med seg frukt i studio for å påvirke programledernes matvaner.
Rune får dessuten svar på hvilken grønnsak som bedrer potensen.

Send en mail til u@nrk.no, eller for SMS: send u til 1987.

NRK1 tirsdag kl 22.30

Bilde
1. Saint Etienne gjester U i kveld.NRK-foto Anne liv Ekroll
2. Basketspiller Calix Black Ndiyae gjester U i kveld.NRK- foto: Anne Liv Ekroli
3. De fem programlederne. (Foto: NRK)
4. Rune vokste opp med Commodore 64
Pressekontakt U: Åse Mørk (ase.mork@nrk.no), tlf 23 04 20 50
Redaksjonsledere U: Marius Hoel (marius.hoel@nrk.no), tlf 23 04 53 46, og Jan Strande Ødegårdstuen (jan.strande.odegardstuen@nrk.no), tlf 23 04 85 16
Pressetjenesten NRK: Sabine Hammari (sabine.hammari@nrk.no), tlf 23 04 99 18


2