Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. juni 2003 kl 18.30 Bak kulissene i Zoo

En tung og leken baby

Punjab og mamma Ida i Zoo i København. (Foto: Birger Zwicky)
Punjab og mamma Ida i Zoo i København. (Foto: Birger Zwicky)
Lille Punjab, elefantungen som kom til verden i forrige episode, får mye oppmerksomhet fra de andre elefantene og dyrepasserne. Men man skal være forsiktig når man leker med en baby som veier hundre kilo…

Elefantpasserne må se seg over skulderen når de rengjør hos Punjab. Han er veldig leken som unger flest, og er nok ikke klar over hvor stor og tung han er.

Sjalu storebror
Storebror Santosh deler ikke de voksne elefantenes begeistring for det nye tilskuddet i flokken. Moren Ida er bare opptatt av den nye ungen sin, og endelig får de andre elefantene anledning til å sette den tidligere gullungen på plass. En liten trøst er det at han og de andre elefantene får besøk av en annen fersk storebror, nemlig danske prins Nikolai.

Avskjed for thai-elefantene
De tre nye elefantungene fra Thailand har slått seg godt til ro i København. De kom til Danmark i forrige episode som en gave fra kongehuset i Thailand, og har hatt følge av hver sin mahout, som er den thailandske tittelen på elefantpassere. Nå skal de tre mahoutene deres tilbake til hjemlandet, etter å ha forsikret seg om at overgangen til det nye hjemstedet har gått bra.

Om "Bak kulissene i Zoo"
I denne danske serien blir vi med kjent med dyrepassere og dyr i en dyrehage i København. I de tre første delene skal det handle mest om elefanter, men vi skal også hilse på orangutanger og gorillaer i løpet av serien.

Produsert av DR
Prosjektleder: Brit Faldbakken
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96