Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 16. august 2007 kl 21.50 Wonderful days

En framtidsvisjon

Planeten vår er i krise, og det er også menneskene som bebor den (Foto: Samsung Venture Investment)
Planeten vår er i krise, og det er også menneskene som bebor den (Foto: Samsung Venture Investment)
Handlingen i denne animerte filmen er lagt til 140 år fram i tiden, hvor planeten vår er en klode mørklagt og forurenset inntil bristepunktet. Den lille overklassen har forskanset seg i en forseglet by, og regjerer den omliggende ødemarkens underklasse med ubarmhjertig jernhånd.

Byens massive maskineri drives av ren forurensing, og det er underklassens tunge bør å holde hjulene i gang, koste hva det koste vil. Men det er grenser for hva den menneskelige vilje vil finne seg i. Det koker og ulmer i underklassen, og det uunngåelige opprøret er like rundt hjørnet. Og sentralt i det kommende kaoset står to gamle venner, hver på sin side i konflikten.

Om filmen
"Wonderful Days" blander klassisk 2D-animasjon og miniatyranimasjon med dagens 3D-animasjon, og er Sør-Koreas mest ambisiøse forsøk så langt på å markere seg som animasjonsnasjon. Inspirasjonskildene kan spores tilbake til så vel japanske tegnefilmer som til amerikanske og europeiske science fiction-tradisjoner, men sluttresultatet er umiskjennelig koreansk. Blendende vakkert, med en blanding av mektig action, poetiske øyeblikk og klassisk, asiatisk drama. Apokalypsen har aldri sett vakrere ut.

"Enormt imponerende", skrev Variety og "Nydelig tegnet", var dommen fra Boston Globe. Filmen var vinner av Grand Prix Festival de Fantastic Arts, Gérardmer i 2003.

Sør-Koreansk animert drama (2003)
Originaltittel: "Wonderful Days"
Regi: Kim Mun-saeng, Yun Yeong-gi
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no