Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. desember 2012 kl 18.00 Julekongen

Snerk kommer til Sølvskogen


Kevin og familien har flyttet inn i garasjen til Malik og Lamarr etter at Randi Krohn kastet dem ut av huset. Peder prøver å si unnskyld til Kevin, men han er ikke er interessert.

Kevin foreslår for pappa Anton at de kan hugge juletre i skogen til Siri. Mens Anton og Mira er ute i skogen for å hugge tre, forteller Kevin Siri alt han vet om hansken og Ridderdalen. Siri vil at de skal få tak i hansken slik at Eiril kan bruke den, men det vil ikke Eiril.

I Ridderdalen er Snerk rasende på Ante og Anti som ikke har holdt god nok vakt ved hulen. Dårlig kledd for kaldt vintervær tar han seg inn til Sølvskogen for å lete etter hansken. Han setter foten fast i en bekk, og Anton og Mira kommer ham til unnsetning. De tar ham med til Siri for at han skal få varmen i seg, men det blir et ublidt møte.

Anton vil at Kevin skal fortelle han hva Kevin holder på med om dagen, men det kan ikke Kevin.

Om julekalenderen:
«Julekongen» er en magisk førjulshistorie om Kevin på 9 år, som bor med familien sin på Sølvskogen. Far er revisor og jobber for Randi Krohn, som eier hele bygda. Moren er politi på verdens kjedeligste sted og lillesøster Mira tror hun er prinsesse og prøver hele tiden å skaffe seg bevis for dette. I tillegg har Kevin to eldre tvillingsøstre som konkurrerer om alt.

I år er Kevin fast bestemt på at denne jula skal bli den beste jula noensinne. Men da det viser seg at huset som familien bor i er full av sopp, kan de ikke lenger feire jul der. Enda verre blir det når Kevin og familien får tilbud om å feire jula hjemme hos Kevins verste fiende, Peder Krohn.

Hver dag etter skolen drar Kevin til sin hemmelige hule ute i skogen. En dag oppdager han en tunnel som fører han inn i en grønn og frodig skog full av ekte riddere. Kan dette være løsningen på julefeiringsproblemet?

NRKs nye julekalender er en klassisk og tidløs fortelling om vennskap, riddere og magi – og om å finne styrken i seg selv. Historien fortelles gjennom 24 episoder spekket med spenning, humor og varm julestemning.

Egenprodusert julekalender i 24 episoder
Produksjon: NRK Super
Manus: Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.
Manusredaktør: Håkon Noodt
Regissør: Thale Persen
Produsent: Marius Hoel
Med: Vetle (Kevin), Emma (Eiril), Oscar (Peder), Stella (Mira), Bjarte Tjøstheim (Anton), Tone Mostraum (Sara), Gisken Armand (Randi), Herborg Kråkevik (Siri), Kyrre Hellum (Snerk), Henrik Horge (Anti), Edward Schultheiss (Ante), Robert Stoltenberg (Kongens Høyre Hånd), Jon Skolmen (Not), Paul-Ottar Haga (Morild), Siri (Skare), Elyas (Fnugg) m.fl.
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900