Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. desember 2010 kl 20.05 Fleksnes - en herre med hatt

Fenomenet Fleksnes

En herre med hatt – Marve Fleksnes i Rolv Wesenlunds skikkelse. (NRK-foto)
En herre med hatt – Marve Fleksnes i Rolv Wesenlunds skikkelse. (NRK-foto)
Bo Hermansson og Andreas Diesen ser nærmere på figuren Marve Fleksnes. Hva er det som gjør denne mannen så populær? De 30 år gamle episodene samler fortsatt gjennomsnittlig en million seere på lørdagskvelden!

Selvsagt ligger mye av forklaringen i Rolv Wesenlunds geniale tolkning av rollen, men opp gjennom årene er det både skrevet avhandlinger og gjort analyser av fenomenet Fleksnes.

Ur-nordmannen
Egentlig heter han Tony Hancock, og er hovedpersonen i en situasjonskomedie skrevet av forfatterne Ray Galton og Alan Simpson, og laget i BBC på 60-tallet. Tony Hancock ble til Marve Fleksnes, og hele Norden trykket ham til sitt bryst som ur-nordmannen: brautende, selvopptatt, uten respekt for autoriteter og sta hinsides enhver logikk. Men Fleksnes er også sårbar, ensom og har en del komplekser når det gjelder det annet kjønn.

I programmet møter vi medieprofessor Hans Fredrik Dahl - og selvsagt også hovedpersonen selv, Rolv Wesenlund, i samtale med Bo Hermansson – regissøren bak samtlige Fleksnes-episoder. Dokumentaren er ellers rikt krydret med glimt fra flere av de beste Fleksnes-episodene.

Egenprodusert underholdning
Programansvarlig Andreas Diesen
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf: 23 04 74 83
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Publikumssevice