Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. oktober 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 9. oktober kl 19.30
Puls

Legemiddelfirmaer kupper internett

Over halvparten av alle internettbrukere leter etter helseinformasjon. Men hvor nøytral og troverdig er denne informasjonen? I kveldens Puls får vi se at legemiddelfirmaer kjøper opp sykdomsnavn i stor stil på nettet.

Puls har gjort flere søk på nettet for å finne ut hva du får av informasjon hvis du søker etter sykdommer og plager som f.eks diabetes, fibromyalgi og halsbrann. De fant at stadig flere legemiddelfirmaer kjøper opp sykdomsnavn på nettet. Navnene fungerer som adresser til sider der legemiddelfirmaene legger ut informasjon om den aktuelle lidelsen. Alle firmaene Puls sjekket kjøper navn på sykdommer som de samtidig selger medisiner mot. Fordi firmalogoene ofte er lite synlige på disse sidene, er det vanskelig for brukeren å vite hvem som står bak informasjonen.

Flere pasientorganisasjoner reagerer kraftig på det som skjer. De frykter at mer og mer av pasientinformasjonen overlates til legemiddelfirmaer som har klare økonomiske interesser i at flest mulig kjøper produktene deres.

Dårlig sæd
En fersk nordisk undersøkelse viser at det står dårlig til med norske menns sædkvalitet.
Puls setter fokus på årsakene og spør hvorfor det er så vanskelig for menn å snakke om dette problemet.

Når barnet ikke vil spise
Å spise eller ikke spise er et stridsspørsmål i mange småbarnshjem, til foreldres store fortvilelse. Det kan dreie seg om ettåringen som nekter å spise noe som helst. Om toåringen som ikke vil ha annet enn brødskive med banan, eller fireåringen som blir hoppende sinna hvis mor eller far finner på å dele brødskiva i to.

Mange foreldre ønsker råd mot smårollingenes spisenykker. I Puls får du flere tips.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/