Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. september 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Mord på helsefarmen

Spanerne Ellen MacKenzie (Anita Hegh) og Peter Church (Peter Phelps) poserer som ektepar i krise i
Spanerne Ellen MacKenzie (Anita Hegh) og Peter Church (Peter Phelps) poserer som ektepar i krise i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Politiagentene Ellen ”Mac” MacKenzie og Peter Church tar på seg rollen som par med ekteskapsproblemer for å etterforske noe som ser ut som en drapssak. Sporene leder til en helsefarm på den australske landsbygda.

Michael D´Angelo er forsvunnet under et opphold på helsefarmen, og ”Mac” og Church finner ut at hans elsker er den karismatiske lederen på farmen, Leon King. Det viser seg også at King var den siste som så D´Angelo i live før han forsvant.

Livsforsikring
Til tross for vennskapet mellom D´Angelo og King viser sistnevnte seg å ha et godt motiv for å rydde elskeren av veien – nemlig en fet livsforsikring. King prøver å overbevise folk på helsefarmen om at den forsvunne er i live, og ”Mac” og Church klarer å manipulere King til å dra ut og finne ham.

Men inne i Melbourne har politiagent Angie Piper sporet opp Kings tidligere hustru, Isabelle, en eksentrisk type som har lagt sitt hat på eks-mannens elsker. Hun klamrer seg til et blindt håp om at nå da elskeren er borte, kan hun og mannen være sammen igjen.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57