Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. oktober 2009 kl 17.30 Åpen himmel: Livsglede

Hannes pappa

Åpen himmel: Hilde Norland Gundersen. (Foto: Sanden Media)
Åpen himmel: Hilde Norland Gundersen. (Foto: Sanden Media)
I det tredje og siste programmet i serien "Livsglede" får Hanne Mathiassen besøk av sin pappa og beste venn, Tor Mathiassen. Hilde Norland Gundersen synger en av Hannes tekster.

Det er Tor som kjører rundt med Hanne når hun trenger det. Han forteller om tøffe tak da Hanne ble født, men aller mest om gleden hun har gitt ham og resten av familien. Tor føler seg heldig som har fått Hanne. -Det er nok ikke alle foreldre som får slike kjærlighetserklæringer av sine barn som Hanne gir oss. Hun har gitt oss så utrolig mye tilbake på alle måter, så vi vil ikke bytte, sier han.

Hanne selv er et menneske med masse livsglede og mot. -Alle mennesker fortjener et fullverdig liv. Muligheten til å leve rett, få lov til å ha samme drømmer og tanker som alle andre, sier hun.

Om serien
Hanne, som Downs syndrom, følger oss i alle de tre programmene om livsglede, både som reporter og diktleser. Som reporter møter hun barnekoret Gla’Vox, og som diktleser leser hun noen av sine mange dikt der hun gjør seg sine tanker om livet. Noen av diktene er tonesatt og kommer ut på CD denne høsten. 1 2005 fikk Hanne Livsvernprisen for sitt mot, engasjement og bidrag i debatten om sorteringssamfunnet.

Livsgleden i Åpen himmel kommer også til uttrykk gjennom sang og musikk Barnekoret Gla’Vox og Hilde Norland Gundersen sørger for det. Sistnevnte har i 10 år vært solist i Oslo Gospel Choir, og i programmet synger hun en av Hannes tekster. Den ytre ramme for musikken er Gulset vakre kirke i Skien.

Programmene er produsert for NRK av Sanden Media As i Kristiansand og programleder er Gunnhild Aksnes Kristiansen.

Prosjektleder i Sanden Media: Brita Sørli Jærnes40412726
Prosjektansvarlig, NRK: Helge Gudmundsen , 95879025
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900