Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. juni 1999 kl 19.00 Sunnivas Kassa blanka

Sunnivas Kassa blanka (ttv)


NRK1 søndag 20. juni kl 19.00
Sunnivas Kassa blanka (3:6)

En ny utroper på kassa

Novellesamlingen \"Uro - En reise i det moderne selvet\" har ligget høyt oppe på bokhandlernes bestselgerliste i det siste. På \"Sunnivas Kassa blanka\" får vi møte forfatteren, Finn Skårderud.
- Jeg synes det er flott at noen våger å skrive en bok som er så personlig, men samtidig så gjenkjennelig, forteller programlederen Sunniva Gylver. Hun har invitert Skårderud, som er lege og psykiater. Hun har store forventninger til samtalen. Tidligere har han skrevet boken \"Kroppstanker\", der han bl.a. analyserer kroppen ut fra et idéhistorisk perspektiv.
- Skårderud skriver lett og tilgjengelig om ganske tunge tema, og han skriver godt. Jeg tror også at samtalen vil gli lett, sier Sunniva. Hun jobber til daglig som prest og fungerer i programserien som en samtalepartner, og håper at hun ut fra sitt ståsted kan få i gang en fruktbar meningsutveksling. Og at det vil smitte over på seerne.
- Livssynsmessig har vi ulike ståsted, men jeg er opptatt av å møte mennesker med forskjellig språk. Derfor ser jeg frem til samtalen med Sunniva Gylver, sier Finn Skårderud.

Om serien
Programtittelen henspiller på programmets rekvisitt, nemlig en hvitmalt kasse. Med Speakers\' Corner som parallell skal den inviterte gjesten stå på kassa og komme med en utfordring som samtalen kan gripe fatt i.
- Vi har invitert gjester med svært ulik bakgrunn, både når det gjelder yrke og livssyn. Dette skal ikke være portrettintervju, men en likeverdig samtale med reflekterte mennesker omkring spørsmål som jeg håper vil interessere mange nordmenn.

NRK1 søndag kl 19.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
Psykiater og forfatter Finn Skårderud i samtale med presten Sunniva Gylver. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert religiøst magasin
Prosjektleder Egil Stray Nordberg tlf.23048251/
926 23848/egil.stray.nordberg@nrk.no
Pressekontakt: Anna- Marie Normann, tlf. 23 04 78 53