Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. mars 2012 kl 22.00 Valdres Teens

Skolestart


Dokumentarserien "Valdres Teens" følger fem vidt forskjellige ungdommer gjennom deres siste år på videregående. Vi opplever drømmene, konfliktene, nederlagene, seirene og svikene som oppstår mellom første skoledag og dagen da vitnemålet blir utlevert.

I serien følger vi ungdommene Simen, Marius, Vebjørn, Line og Isabelle. For én av ungdommene blir livet snudd helt på hodet. Dette er deres historie.

Første episode:
I første episode er det august og skolestart. Vi blir kjent de fem ungdommene fra Valdres som alle har sine drømmer for det siste året på videregående.

Vebjørn er en veltrent kjekkas som elsker friluftsliv og festing. Han drukner i dametilbud, men trives best som singel og drømmer om å bli fallskjermjeger.

Marius er en litt ensom og reflektert odelsgutt som har kallenavnet bestefar. Han driver med hest, leikarring og kaffeslabberas. Marius har et skjult skuespillertalent og har hatt en plage få vet om. Nå drømmer han om å bli mer sosial.

Simen er en talentfull fotballspiller fra Otta som ble headhuntet til å spille spiss på Valdres FK. Han bor nå alene på hybel i Fagernes og drømmer om å leve av fotballen.

Line er en svarthåret jente med piercinger i leppa og tatoveringsutstyr på pikerommet. Hun går kokkelinja og drømmer om eget rockeband og et miljø der hun kan være seg selv.

Isabelle er en pen og populær jente som bor med familien på et asylmottak. Hun blogger om seg selv og andre.

Valdres Teens en dokumentarserie i 8 episoder
Produsert av RubiconTV for NRK 2011
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Presseansvarlig: Irene Elisabeht Rossand Tlf: 98820309
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900