Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. april 2004 kl 20.05 Kylie Kwongs kjøkken: Mat til deg fra meg

Kinesisk fondue

Kylie har nok en gang invitert gode venner på god mat, men denne gangen skal gjestene lage maten selv. Det gjelder bare å gjøre de riktige forberedelsene først.

Det første Kylie gjør for å være sikker på at hun får en magisk aften, er å gå til sin favorittbutikk i Sydney som selger stearinlys i alle slags farger og dufter. Deretter er det tid for å forberede kveldens ingredienser.

Koker selv
Måltidet skal være en slags kinesisk fondue, der store elektriske wok’er står på midten av bordet og råvarene er fordelt rundt. Gjestene senker ned den maten de vil ha. I wok’en er det en blanding av vann, sitrongress, havsalt, ingefær, hvitløk og charlotteløk.

God variasjon
Av råvarene gjestene kan velge mellom er svinefilet, kyllingfilet, oksefilet og forskjellig fersk sjømat som blekksprut, reker og kamskjell. Og så rikelig med friske grønnsaker som tilbehør, selvfølgelig.

Det viktigste er å ha det gøy mens man holder på, og velge ut sine favoritter. Kylie gir også gode råd om hvordan en kan dekke på til en slik fest.

Om serien
Finn fram woken, ta et godt tak i spisepinnene og bli inspirert av en av Australias mest populære unge kokker – Kylie Kwong. Hun lager kinesisk mat som du aldri har sett det før og gir deg ideer til moderne, sunn og fantastisk mat hun har laget siden hun var fem år gammel.

Født inn i en av Australias eldste kinesiske familier har Kylie kinesisk kokekunst i blodet. Hun kombinerer tradisjonelle familieoppskrifter med de nyeste ideene hun har lært gjennom en suksessfylt karriere. Resultatet er en spennende blanding av øst og vest.

Historien bak suksessen
Denne serien forteller også Kylies livshistorie og om oppveksten som australskfødt kineser. Vi får innblikk i barneårene da hun lærte kinesisk kokekunst av sin mor, og veien fra kokkelærling til ettertraktet kjøkkensjef. I dag driver hun sin egen restaurant i Sydney, "Billy Kwong".

Oppskrifter finner du på www.nrk.no/mat

Australsk matprogram
Originaltittel: Kylie Kwong: Cooking with Heart and Soul, episode 8: Marinade
Programleder: Kylie Kwong
Prosjektleder: Britt Holm
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97
LENKER
  • www.nrk.no/mat