Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. oktober 2007 kl 20.20 Lyden av lørdag

Siste finaleplass deles ut

Ida Jenshus fra Steinkjer fremfører egenkomponert musikk (Foto: Pausefiskene - Steinkjer)
Ida Jenshus fra Steinkjer fremfører egenkomponert musikk (Foto: Pausefiskene - Steinkjer)
Nå har fem artister blitt valgt ut til finalerundene, men det er fortsatt en plass igjen. I kveldens sending er det Inger Lise Rypdal som har det vanskelige oppgaven med å utpeke den siste kandidaten som skal være med i kampen om å bli Norges musikalske folkefavoritt.

De fire kandidatene som gjenstår er Gøran Pedersen fra Bodø, Ingebjørg Bratland fra Vinje i Telemark, Ida Jenshus og gruppen Nilsen/Aalberg, begge fra Steinkjer.

Bodøværingen Gøran Pedersen elsker å underholde og trives med mange musikksjangere; både blues, funk, soul og rock. Tross sin unge alder har 17-åringen Ingebjørg Bratland utviklet en særegen stemme og skriver låter som tydelig er inspirert av folkemusikk. Også Ida Jenshus skriver sine egne låter og fremfører roots- og bluegrassmusikk. Kveldens eneste duo består av to erfarne karer som med sine flotte stemmer har stødig kontroll på popsjangeren.

Om "Lyden av lørdag"
Artistene i Tore Strømøys nye lørdagsunderholdning kommer fra hele landet, og alle musikksjangere er representert. Gjennom de elleve programmene vil seerne få høre pop, folkrock, gammelpop, dansebandmusikk, folkemusikk, country og blues fremført av artister i alle aldre. Felles for dem alle er at de spiller en type musikk som går rett inn i den norske folkesjelen, og som har potensial til å bli våre nye musikk yndlinger. Her er alt fra to syngende søstre, seks middelaldrende karer i danseband til popsyngende duoer, kjekke unge menn og smekre countrydamer.

Seks folkekjære og populære artistveteraner er utnevnt som trenere, og skal med utgangspunkt i egne erfaringer hjelpe artistene til å finne frem til det beste i sine talenter. De seks er Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Christian Ingebrigtsen, Jenny Jenssen, Ulf Risnes og Dag Ingebrigtsen

Konkurransen
I løpet av de fire første programmene skal de seks trenerne velge ut hver sin favoritt som de får treneransvaret for gjennom konkurransen. Disse seks artistene skal i de neste fem programmene kjempe mot hverandre og vil få poeng fra både en dommertrio og fra seerne. Mot slutten av hvert program presenteres stillingen mellom artistene som i en fotballtabell. På bakgrunn av plasseringen i tabellen må trener og artist planlegge strategien frem til neste program. 1. desember skal vinneren kåres i et storslått show i Oslo Spektrum.


Underholdningsserie i 11 deler
Produksjon: Dinamo Story
Prosjektleder NRK: Siss Kvamme, 23 04 77 81/ 90 82 88 17
Pressekontakt: Ingunn S. Eriksen, 48 13 72 34/ Gry Elise Jacobsen 23 04 72 86/ 930 29 120
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no