Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. juni 2003 kl 20.25 På Jamies kjøkken

Rock og roast beef

Jamie Oliver er med Jay Kay (t.h.) på en tur i Kays Ferrari. (Foto: BBC Worldwide)
Jamie Oliver er med Jay Kay (t.h.) på en tur i Kays Ferrari. (Foto: BBC Worldwide)
Jamie har fått den henvendelsen han lenge har ventet på. Han er en stor beundrer av bandet Jamiroquai og vokalisten Jay Kay, og sistnevnte har invitert Jamie hjem til seg i Princes Risborough for å lage mat til bandet.

Artistene i Jamiroquai skal feire at en ny skive er i boks. Jamie serverer roast beef, som er Kays favoritt, med alt tilbehør: yorkshirepudding og bakte løk, pinjenøtt og sitronterte.

Egenproduksjon
Ved siden av rock’n roll og Ferrari-livsstil, elsker Jay Kay å holde på som gartner i egen kjøkken- og frukthage. Han gir også Jamie en hjelpende hånd med matlagingen og selvsagt kommer alle grønnsakene og frukt til kveldens middag fra hans egen hage.

Om Jamie Oliver
Jamie Oliver, som har pasta og brødbaking som sin store lidenskap, har det med matlaging i blodet. Allerede som åtteåring hjalp han ivrig til på kjøkkenet i foreldrenes populære restaurant, Cricketers i Clavering i Cambridge, hvor han vokste opp. Da han var 16, begynte han på Westminster Catering College, hvor han fullførte sin formelle kokkeutdannelse. Siden har han laget mat på mange av Londons beste restauranter som Antonio Carluccio’s Neal Street Restaurant og The River Café. Han er også selv eier av en restaurant.

I tilknytning til tv-seriene har han skrevet bestselleren "The Naked Chef", der han inspirerer leserne med et idiotsikkert repertoar av enkle, herlige oppskrifter.

- Det må være gøy å lage mat. Og det må være enkelt og smake godt, fastslår Jamie, som mener at man ikke bør bruke mer enn en halvtime på å lage en velsmakende rett. Han oppfordrer seerne til å kjøpe ferske ingredienser og holde seg unna frossenmat.

Britisk matserie i åtte deler fra BBC Worldwide
Originaltittel: The Naked Chef
Kokk og programleder Jamie Oliver
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853 / 90775758